Olay saat 00:20 sıralarında Aydın-İzmir otoban gişelerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, biri İzmir’e diğeri de Adapazarı’na gitmekte olan aynı firmaya ait iki yolcu otobüsü Aydın-İzmir otoban gişelerinde çarpıştı. İddiaya göre yarış halinde olduğu ve aynı HGS tüneline aynı anda girmek istediği belirtilen otobüsler gişede birbirine girdi. Çarpışmanın etkisi ile iki otobüs de hurdaya dönerken, otobüslerdeki yolcuların bir kısmı da koltuklardan fırladı. Kazada 35 R 5308 plakalı otobüste bulunan üniversite öğrencisi olduğu belirtilen bir erkek hayatını kaybetti. Kazada 35 HC 5053 plakalı otobüs ile 35 R 5308 plakalı otobüste bulunan yolculardan yaralı 12 kişi ambulanslarla Aydın’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.d 3 kişinin durumunun ağır yaralı olduğu belirtilirken kazayı yara almadan atlatan diğer yolcular şaşkın bir şekilde yol kenarında beklediler.

Kazadan sonra otobüslerden birinin yakıt deposunun yerinden çıkarak yola fırladığı görülürken, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri otobüslere ve yakıt dökülen alana köpüklü su sıktılar.

Bölgedeki tüm ambulanslar kaza yerine sevk edilirken kaza nedeniyle Aydın-İzmir otobanı bir süre trafiğe kapandı. Zaman zaman tartışmaların da yaşandığı bölgede kazayı yara almadan atlatan yolcular başka otobüslerle yollarına devam etti. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
/İHA