Adapazarı Belediyesi, 13. Minikler Futbol Turnuvası açılışı öncesinde Elegant’ta, muhtarla bir araya geldi. Toplantıya Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli ve mahalle muhtarları katıldı. Adapazarı Belediyesi sınırlarında bulunan mahallelerinin katılacağı turnuva hafta içi 1 maç ve hafta sonları 3’er maç şeklinde oynanacak. Toplantının açılış konuşmasını Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli gerçekleştirdi. Dişli, “Adapazarı Belediyesi olarak büyük önem verdiğimiz Minikler Futbol Turnuvasının bu yıl 13'üncüsünü gerçekleştiriyor olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bu organizasyonda yer alan minik sporcularımız Türk Futbolu’nun geleceğini oluşturmaktadırlar. Ağaç yaşken eğilir deyimi bunun en güzel örneğidir. Adapazarı Belediyesi olarak çocuklarımızı spora teşvik etmeye, desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Turnuvaya katılacak tüm mahalle oyuncularına forma ve ayakkabılarının Adapazarı Belediyesi tarafından verileceğini belirten Dişli, “Adapazarı Belediyesi olarak gençlerimizin ve minik kardeşlerimizin spor ile tanışmasını çok önemsiyoruz. Biz çocuklarımızı spor sahalarında yetiştirirsek onların hem kardeşlik duygularını pekiştireceğiz, hem de ileride devletine, milletine, bayrağına yararlı bireyler yetiştireceğiz. Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizdir. Bu bilinçle hareket ederek bu sene 26 çocuk parkı, 15 spor parkı, 1 temalı park, 9 futbol sahası ve 6 basketbol sahası olmak üzere 57 sosyal alanı hizmete açtık. Geleceğimiz olan gençlerimizin daha iyi ortamlarda yetişebilmeleri için elimizden gelen her türlü imkanı onlara sunmayı istiyoruz. Şunu da çok iyi biliyoruz ki gençlere yapılan yatırımlar kumbaraya atılan para gibi geleceğin yatırımı bilinciyle çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Ülke futboluna hizmet eden birçok futbolcunun bu turnuvada yetiştiğini belirten Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, “Adapazarı Belediyesi’nin çocuk ve gençlerin boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmelerini sağlamak, zararlı alışkanlık edinmelerinin önüne geçmek ve sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırmak amacıyla düzenlediği bu futbol turnuvası için öncelikle emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu turnuva sayesinde, bir futbolcu şehri olan Sakarya’dan ülkemize daha birçok hizmet edecek sporcu yetişecek” dedi.

Adapazarı Belediyesinin mahallelerde yapmış çalışmalardan son derece memnun olduğunu belirterek sözlerine devam eden Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, “İlçe bazında geçen seneden beri Türkiye geneli düşünüldüğü zaman bu kadar geniş kapsamlı asfalt yapıldığından dolayı Başkanıma ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Orköyden mahalle statüsüne geçen 26 mahalle, en ücra köşesine kadar sıcak asfalta kavuştu. Mahallelerimize yapılan çocuk parkları, futbol ve basketbol sahaları gençlerimize günün 24 saati hizmet verecek şekilde dizayn edildi. Mahallelerimizde yapılan temizlikle alakalı çalışmalardan memnuniyetimizi bir kez daha belirtmek isterim. Bu denli güzel çalışmalarda Emeği geçen herkese, başta Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’ye çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.