Adapazarı Müftülüğü Kur’an kurslarında çocuklara dağıtılmak üzere basılan yüzlerce “Dinimizi Öğreniyoruz” isimli kitaplarıyla birlikte Kur’an-ı Kerim, meal, tefsir ve ilmihal kitaplarını geri dönüşüm konteynırlarına attılar. Artık kullanılamayacak konumda olsalar bile özenle toprak altına gömülmesi gereken Kur’an ve üzerinde ayet bulunan kitapların Belediye’ye ait geri dönüşüm aracına özensiz bir şekilde yüklenerek geri dönüşüm tesislerine gönderilmesi tepki topladı.


Müftüler de üzüldü
Henüz paketi bile açılmamış “Dinimizi Öğreniyoruz” kitaplarıyla birlikte Kur’an-ı Kerim ve diğer dini kitapların bu şekilde imhaya gönderilmesinin üzüntü verici olduğunu belirten İl Müftü Vekili Yunus Acar; “Olayı sizden duydum. Biz bu tür imhası düşünülen kitapların Diyanet İşleri Başkanlığı’mıza gönderilmesi için karar almıştık. Arkadaşlar neden böyle bir şey yapmışlar anlamadım” dedi.

İlçe Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık da Kur’an ve diğer kitapların bu şekilde imhaya gönderilmesinden üzüntü duyduğunu belirtti. /SakaryaYeniHaber.com