Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, vatandaşların kurallara uymalarının salgının kontrol altına alınması için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Çelikkaya, “Salgınla mücadele kapsamında, Adapazarı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun toplum sağlığını korumak hedefi ile aldığı karar doğrultusunda;

Çark Caddesi’nin Atatürk Bulvarı başlangıç noktasından (Hilmi Kayın İş merkezi önü) trafiğe kapalı alanın başlangıcına kadar olan bölümünde, Çark Caddesi ile bağlantılı olan Hüseyin Rahmi, Papatya, Menekşe ve Gökalp Sokaklarının trafiğe kapalı olan kısımları ile Ambarlı ve Yavuz Sokaklarında; İtfaiye Caddesi ile bağlantılı olan 791. Sokakta; Dr. Nuri Bayar Caddesi ile bağlantılı olan Yuvam, Lüleci, Saraçlar ve Postane Sokakta; Saraçlar Sokak ile bağlantılı olan 792. ve Bozkurt Sokaklarında faaliyet gösteren işyerlerinin (eczane ve ekmek fırını hariç), uygulanmakta olan Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarına ilave olarak, hafta içi 12.00-17.00 saatleri arasında faaliyet göstermesi, hafta sonu ise tamamen kapatılmasına karar verilmiştir.

Bölgedeki ekmek fırınları 09.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek, satış ve servis hizmetlerini ise 12.00-18.30 saatleri arasında sunacaktır.

Katlı Pazar Yeri’nde bulunan, gıda ve temizlik ürünleri dışında hizmet sunan işyerlerinin faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştur.

Trafiğe kapalı cadde ve sokaklara maskesiz girilemeyecek, maskesiz girenlere 5236 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi uyarınca işlem yapılacaktır.

Kurallara uymak, salgını kontrol altına almamız için çok ama çok önemlidir. Hıfzıssıhha Kurulumuzca alınan tüm kararlar milletimizin sağlığı içindir. Vatandaşlarımızdan kurallara uyarak tedbirli davranmalarını rica ediyoruz” dedi.