Ortak metin okundu

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Necdet Tömekçe, meclisteki tüm partilerin imzaladığı metni okudu. İdlib’te gerçekleştirilen Bahar Kalkanı Harekâtı ile ilgili ayrıntılı bilgilerin bulunduğu açıklamada Tömekçe; “Geçtiğimiz hafta İdlib’te resim unsurları ve onu cesaretlendirenlerin hava saldırısı sonucu şehit olan askerlerimizden gelen acı haberle tüm ülke olarak içimiz yandı. Allah korkusu tanımayan caniler Regaib Kandili’mizi kana bulamışlardır. Ülkemizin milli güvenliğini sağlamak üzere İdlib’te görev yapan Mehmetçiğe rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Zulümlerde ezilen kadınlar"

Tömekçe’nin ortak metni okumasının ardından gündem dışı konuşmalarda ilk olarak söz alan AK Partili Meclis Üyesi Nilgün Akman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili konuşma yapmak niyetinde olduğunu ancak yaşanan acı hadiselerden ötürü bu yıl Dünya Kadınlar Günü’nü şahsı adına kutlamayacağını dile getirdi. Kadın haklarından ziyade insan ve insanın en önemli hakkı olan yaşama hakkına dair açıklamalarda bulunan Akman, “Suriye’de insanlık yok ediliyor ve gözümüzün önünde bir dram yaşanıyor. Mazlum halkın zalimce yok edilmesine karşı duran devletimiz, aynı zamanda sınır güvenliğimizi, toprak bütünlüğümüzü ve insanımıza yarınlarına tehdit oluşturabilecek her türlü tehlikeye karşı operasyonlar düzenliyor. Biz Türk kadınları olarak insanı ve insanlığı yaşatmak, insanın hakkını insana vermek adına her ne şartta olursa elimizden geleni yapmayı biliriz. Tüm bu yaşananlardan hareketle, dünyadaki zulümlerde ezilen kadınların, evsiz barksız bırakılan kadınların olduğu durum ortadayken, Dünya Kadınlar Günü’nü şahsım adına kutlamayacağımı ifade ediyorum” diye konuştu.

"Siyaset üstü dayanışma"

AK Partili Meclis Üyesi Behlül Bayrak yaptığı gündem dışı konuşmada, “Ülkemiz ve parti ayrımı gözetmeksizin, siyaset üstü dayanışma ile milletimiz, kutlu ve haklı mücadelesini sonuna kadar sürdürmekte kararlıdır” derken MHP’li Meclis Üyesi Ali Eroğlu, şehitleri anarak başladığı konuşmasında, gündemde yer alan imar çalışmaları ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Eroğlu, “Tarımsal bölgelerle ilgili gerek imar, gerekse tarım ve hayvancılık faaliyetlerindeki hassasiyetin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Tarım arazilerinin korunması ve projelerle desteklenmesi konusunda Belediye Başkanımız Sn. Mutlu Işıksu’nun ciddiyetini biliyoruz. Meclisimizin ve başkanımızın tarım alanları konusundaki gerekli çalışmaları yapacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

"Devletimizin ve askerimizin yanındayız"

İYİ Partili Meclis Üyesi Ahmet Bıçkıcı; “Aziz vatanımız olmasa kimsenin temsiliyeti olmaz. Bizim ricamız siyaset dilini yumuşatmalıyız. İçimiz kan ağlıyor. Tüm tehlikeleri biliyoruz. Devletimizin ve askerimizin yanındayız” derken, CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay ise; “Allah askerlerimizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın. Acı olaylardan millet olarak ders almalıyız. Tam bağımsızlık ancak ekonomik bağımsızlık ile mümkündür. Siyasi ve askeri zaferler, ne kadar büyük olursa olsunlar, ekonomik zaferle taçlandırılmazsa, kazanılan zaferler kalıcı olmaz, kısa zamanda kaybedilir. Tarım konusunda da kendimize yeten bir ülke olmalı ve çiftçimizin sorunlarını çözmeliyiz” şeklinde konuştu.

"Haklı mücadele sürecek"

Gündem dışı konuşmaların ardından açıklamalarda bulunan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ise; “İdlib’te vatan savunmasında olan, cennet vatanımızın tek bir karış toprağına halel gelmesin diye mücadele veren kahraman Mehmetçiklerimizin yanındayız, duacısıyız. Şehit olan vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun. Kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyoruz, tez vakitte sıhhat bulmalarını temenni ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun, hepimizin başı sağ olsun. Devletimiz, ordumuz gücünü bir kez daha göstermiştir ve sonuna kadar da haklı mücadelesini sürdürecektir. Vatan sevgisi ve millet olma bilincinin meşalesi de biz biliyoruz ki ilelebet yanmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

İmarda iki kırmızı çizgi

Tarım alanları ile ilgili hassasiyetlerini de dile getiren Başkan Mutlu Işıksu, “Tarım alanları konusunda iki önemli kırmızı çizgimiz var. Birincisi yatay mimari, ikincisi de tarım arazilerinin korunması. Ekip arkadaşlarımız çok hassas ve dikkatli, usulüne uygun bir şekilde imar çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Kalan mahallelerimiz için de gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Milletimizin imar talebini, tarımsal zenginliklerimizi koruyarak, hassasiyetlerimiz ve sorumluluklarımız doğrultusunda yerine getiriyoruz. Gerekli tüm izahatlarımız, çalışmalarımız hazır. Bu doğrultuda Adapazarı’mız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Meclis gündemi

Konuşmalarından ardından meclis gündemine geçildi. Beş maddelik meclis gündeminde ilk iki madde İmar ve Tetkik Komisyonuna havale edilirken, Kasımlar ve Çelebiler mahallelerinin kamu yararı talep edilen parsellerinin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılmasına ilişkin ilgili kurumdan “Kamu Yararı Kararı” alınması teklifini içeren 3. ve 4. maddeler ile Adapazarı Belediyesi sınırları dâhilindeki cadde ve sokakların bütçe imkânları dâhilinde sıcak asfalt yapılması, yama yapılması, plent altı asfalt alınması amacıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapılması için Belediye Başkanı'na yetki verilmesini içeren 5. madde kabul edildi.

Adapazarı Belediyesi bir sonraki meclis toplantısı, 6 Nisan 2020 Pazartesi günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.