Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Şeker Mahallesi Vişne ve Egemen Sokaklarındaki karantina tedbirlerinde bina uygulamasına geçildiğini aktardı.

Kaymakam Çelikkaya’nın açıklamaları şu şekilde: 

“Adapazarı ilçemiz Şeker Mahallesi Vişne Sokak ve Egemen Sokak, Koronavirüs (Kovit-19) salgınının kontrolü açısından Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri kapsamında 13.04.2020 tarihinde karantina uygulaması kapsamına alınmıştı. Yapılan değerlendirme neticesinde; Egemen Sokak ve Vişne Sokak’ta 28.04.2020 tarih ve saat 17.00 itibariyle karantina kaldırılmıştır.Ancak, Şeker Mahallesi Egemen Sokak’ta 3 daire / binalar ile Vişne Sokak’ ta 3 daire / binalarda karantina uygulamasının Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri kapsamında devamına karar verilerek bina giriş ve çıkışlarının kapatılmasına karar verilmiştir."

Hızırtepe ve Yağcılar Semt Pazarı açılıyor

"Adapazarı sınırlarımız içerisinde faaliyet gösteren Hızırtepe Mahallesi ve Yağcılar Mahallesi Kapalı Pazar yerleri, 01 Mayıs Cuma günü sokağa çıkma yasağı uygulanacağından dolayı, 29 Nisan Çarşamba günü açılarak faaliyet göstermelerine, karar verilmiştir.”