Meclis 2’nci oturumu gerçekleştirildi

Adapazarı Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunda 2020 Mali Yılı Bütçesi ve izleyen iki yılın 2021-2022 Mali Yılları Bütçe Tasarısı ve Tahminleri ile ilgili komisyon raporu görüşülerek karara bağlandı. Ekim ayı ilk oturumunda, Adapazarı Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanun’unun 61 ve 62. maddelerine istinaden hazırlanan 2020 Mali Yılı ve izleyen iki yılın 2021-2022 Mali Yılları Bütçe Tasarısı ve Tahminleri ile ilgili 11 Ekim 2019 tarihli Komisyon Raporu görüşülerek karara bağlanırken, Adapazarı Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi yüzde 23 artışla 183 milyon TL olarak onaylandı.

Işıksu’dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması

Meclis toplantısında; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili açıklamalarda bulunan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Kırk yıldan bu yana karanlık bir ideolojiyle on binlerce vatandaşımızın hayatına kast eden, Güneydoğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engelleyen; bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanlarımızı katleden PKK terör örgütü, yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesidir. Devletimiz, güvenlik kuvvetleriyle bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yıllardan beri büyük bir mücadele vermektedir. Devletimizin yalnızca terör örgütüne karşı değil, uluslararası destekçilerine karşı da verdiği büyük mücadele sınırlarımız içinde olduğu kadar sınırlarımız dışında da yürütülmektedir. Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer ayağını da Barış Pınarı Harekâtı oluşturmaktadır. Bu operasyonun amacı bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermektir” dedi.

Mehmetçiklere selam var

Başkan Işıksu, Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DAEŞ-PKK-PYD-YPG terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüzbinlerce Suriyelinin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu'nu Adapazarı Belediye Meclisi olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Kahraman Mehmetçiklerimize kalbi selam, aziz milletimiz için, Adapazarı’mız için çok çalışmaya devam” ifadelerini kullandı.

Meclis’ten bütçe teşekkürü

Meclis Toplantısında ilk olarak söz alan MHP’li Meclis Üyesi Mehmet İr, 2020 Bütçesi ile ilgili muhasebe tekniği açısından iyi hazırlanmış, yatırım ve sosyal hizmetlere ayrılan paydaki artışla göz dolduran bir bütçe olduğunu kaydederek, bütçe çalışmasında bulunanlara teşekkür etti.

AK Parti’li meclis üyesi Evren Çakırsoy da Plan ve Bütçe komisyonunun çalışması ile ilgili bilgiler verdi. Çakırsoy, “2019 yılı bütçesi 148 milyon 800 bin TL olarak belirlenmişti. 2020 yılı Bütçesi 34 milyon 200 bin TL artışla (yüzde 23) 183 milyon TL olarak belirlenmiştir. Hayırlı olsun” diye konuştu.