Ortaya atılan iddiaların dikkate alınmadığı ve şehre hizmetin artan bir tempo ile devam edeceğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Adapazarı’mızın çıkarlarını haktan, hukuktan asla taviz vermeden adil bir yönetim anlayışı ile korumak ve gelecek nesillere daha temiz, daha yeşil, daha yaşanılabilir ve daha müreffeh bir şehri miras bırakmak hedefiyle koşmaya devam ettiğimiz çalışma sürecimizi sekteye uğratmak isteyenlerin yersiz iddialarını asla dikkate almıyor; her geçen zamanda daha da ivmelenen bir çalışma temposu ile Adapazarı’mıza hizmet sunmaya, hemşehrilerimiz için geleceğe emin ve sağlam adımlarla yürümeye devam ediyoruz.

Ancak bu süreçte beklediğimiz ve hiç de şaşırmadığımız CHP Adapazarı İlçe Örgütü’nün kirli muhalefetiyle bir kez daha karşı karşıyayız.

Her şeyden önce Adapazarı’mızın çıkarını düşünüyoruz diyenlerin, rant elde etmek isteyenlerin sözcülüğüne ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz dikenlerin avukatlığına nasıl soyunduğuna, Adapazarı’mıza, çok kıymetli hemşehrilerimizin teveccühüne ve ferasetine karşı nasıl bir saygısızlığın içinde olduklarına da üzülerek şahit oluyoruz.

Belediyemizden her zaman şeffaf bir şekilde bilgi alabilen, ancak -her nedense- bu konuda hiçbir bilgi istemeden, hazırlanmış basit metinler üzerinden, gerçekten uzak açıklamalar yaparak gülünç durumlara düşenleri, herkese eşit ve adil yaklaşım sergileyen, Adapazarı’mıza sunduğumuz tüm hizmetlerde paydaş desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, özgür ve tarafsız medya mensuplarımıza attıkları iftira sebebiyle de özür dilemeye davet ediyor ve şehrimiz medya mensuplarını temsil eden çok kıymetli Sivil Toplum Kuruluşlarımızın başkan ve yöneticilerinin böylesi yersiz ve hakkaniyetsiz tutuma net bir cevabının olduğuna da inanıyoruz.

Her yaptığımız işte Adapazarı’mızın çıkarını düşünerek hareket ettik ve bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürmeye de devam edeceğiz.

19.08.2019 tarihinde tüm hemşehrilerimizin ilgisi ve dikkatine sunarak şeffaf belediyecilik anlayışımızla canlı olarak yayımladığımız “Katı Atık Toplama ve Nakli için Kullanılacak Araçların Kiralanması İşi” ihalesini gerçekleştirdik.

İhale tekliflerini dikkate aldığımızda; en düşük teklifi veren firma ihaleyi kazandığı takdirde, Adapazarı Belediyesi olarak aylık 734 bin 371 Türk Lirası; en düşük ikinci teklifi veren firma ihaleyi kazandığı takdirde, Adapazarı Belediyesi olarak aylık 592 bin 676 Türk Lirası; en yüksek teklifi veren firma ihaleyi kazandığı takdirde, Adapazarı Belediyesi olarak aylık 494 bin 677 Türk Lirası daha az ödeyeceğimiz, yapılan hesap ve daha önce kamuoyuna paylaştığımız şekliyle ortadadır.

İhaleye katılan bir firmanın yaptığı itiraz neticesinde, ihale Kamu İhale Kurumu denetimi sürecinde olduğundan ve mevcut temizlik firmasının sözleşmesi 30.09.2019 tarihinde sona ereceğinden, hemşehrilerimizin etkin temizlik çalışmalarımızdan mahrum kalmaması ve hizmetlerimizin aksamaması için tedbiren ve Kamu İhale Kanunu’na uygun olarak 3 aylık pazarlık usulü ihaleyi gerçekleştirdik ve çalışma sürecini başlattık. 01.10.2019 tarihinden itibaren üç ay boyunca “Katı Atık Toplama ve Nakli için Kullanılacak Araçların Kiralanması İşi”, ihaleyi kazanan firma tarafından gerçekleştirilecek. İhaleyi kazanan firmanın 3 aylık, 3 milyon 293 bin Türk Lirası teklifi göz önüne alındığında, aylık KDV Dâhil 1 milyon 294 bin Türk Lirası kiralama bedeli ödeneceği açıktır. 30.09.2019 tarihinde sözleşmesi sona erecek olan ve hâlihazırda çalışması devam eden firmaya en son ödeme yapılan aylık tutar 2 milyon 200 bin Türk Lirası olup, yakıt tutarı olan 305 bin Türk Lirası düşüldüğü takdirde, aylık araç kiralama bedelinin 1 milyon 895 bin Türk Lirası olduğu görünmektedir. Bu doğrultuda, tedbiren yapılan ihale sonucunda Belediyemiz, Eylül ayı ile Ekim ayı arasında net olarak 601 bin Türk Lirası daha az ödeme yapmış olacak ve 3 aylık toplam 1,8 milyon Türk Lirası Belediyemiz kasasında kalacaktır.

Adapazarı’mız hızla büyümekte ve gelişmekte, hemşehrilerimize sunulan hizmetlerin alanı ve kapsamı genişlemektedir. Projelerimizle ilgili daha kreatif yatırımlara yönelmek ve daha aktif çalışma yöntemlerini uygulamak için tüm çalışmalar büyük bir dikkatle planlanmaktadır. Sıfır ya da ikinci el araç satın alımı ile ilgili tüm hesaplamalar yapılmış, araç fiyatlarının yanı sıra, araçların, kasko, trafik sigortası ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri ile tüm bakımları, kışlık-yazlık lastik değişimleri, kullanılacak kredi maliyetleri vb. eklendiğinde, iddia edilen rakamların çok üzerinde bir maliyetle karşılaşılmıştır. Ayrıca kaza-hasar durumunda gerçekleştirilecek tamir işlemleri sonucunda yaşanacak zaman kaybı da ayrı bir hizmet aksamasına neden olacaktır. Tüm bu riskler, Belediyemizin denetiminde ve ihaleyi kazanan firmanın sorumluluğunda olacak, zaman kaybı ya da sürpriz maliyetlerle karşılaşılmayacaktır. Dönemsel kiralama yönteminin, satın alım yönteminden ekonomik açıdan bugün itibariyle daha uygun olduğu ve Belediyemizle Adapazarlı hemşehrilerimizin yararına olacağı sonucu ortaya çıkmaktadır.

Yaptığımız her çalışmada çok hassas davranmayı sürdürüyor ve bizlere güvenen çok kıymetli hemşehrilerimizin mesnetsiz iddialara tevessül etmeyeceğine de yürekten inanıyoruz.

Belediyemizin her yıl olduğu gibi 2019 yılı rutin denetim programı içerisinde Ekim ayında Sayıştay denetiminin gerçekleşeceğini bilerek şeffaf olan çalışma takvimi üzerinden algı oyunları yapmaya çalışanları da gülerek izliyoruz.

Ancak yine de; rant elde etmek isteyenlerin sözcüsü olup, tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz dikenlerin avukatlığına soyunarak Adapazarı’mıza en büyük saygısızlığı yapanları aziz milletimizin takdirlerine sunuyoruz.

Bizlere inanıp güvenerek şehrin yönetimini emanet eden çok kıymetli hemşehrilerimizi asla mahcup etmemek ve söz verdiğimiz 32 projeyi hayata geçirmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğimizin altını çiziyor; “Halkla Birlikte Yönetim” ilkesinden ve seçim öncesinde açıkladığımız manifestomuzdan asla taviz vermeden, aktif katılımla, Adapazarı’mızı tüm hemşehrilerimizle, esnafımızla, memurumuzla, işçimizle, çiftçimizle, muhtarlarımız ve teşkilatlarımızla sokak sokak, ilmek ilmek işleyerek çalışmaya devam edeceğimizi tüm kamuoyuna bir kez daha saygılarımızla bildiriyoruz. 

Her çalışmamızda en iyi neyse onun peşinde olmaya, şehrimizin istikbalini düşünmeden hareket eden her kim varsa onlarla da mücadele etmeye hazırız. Önce Rabbimize, sonra milletimize, teşkilâtlarımıza, ekibimize güvendik ve güvenmeye de devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”