Adapazarı Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Adapazarı Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Altı maddeden oluşan ilk meclis gündeminin 5 maddesi oy birliği ile altıncı madde olan bir maddesi ise MHP grubunun çekimserliği ile kabul edildi.

Birlikte çalışma vurgusu

Meclis toplantısının gündem dışı konuşmalarında söz alan AK Parti Grubundan Evren Çakırsoy, MHP Grubundan Erbay Kayatürk, İYİ Parti Grubundan Ahmet Başaran ve CHP’nin tek meclis üyesi olan Haluk Akbay, birlik ve beraberlik mesajı vererek Adapazarı için güzel olan tüm hizmetlerde ortak çalışma vurgusu yaptı.

Başkan Işıksu’dan teşekkür

Meclis toplantısında konuşan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, yeni bir hizmet dönemini başlattıklarını söyledi. Önceki dönemde hizmet veren Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve belediye başkan yardımcılarına teşekkür eden Işıksu, “Adapazarı Belediyemizin devam eden projeleri var.  Bu zamana kadar şehrimize hizmet veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizim milletimizle istişare ederek hazırladığımız projelerimiz var. İnşaallah projelerimizi de hayata geçirecek ve milletimizin teveccühüne layık olacak hizmetleri hep birlikte sunacağız. Meclisimize hayırlı olsun. Tüm çalışmalarımızda istişare ortamının güçlenmesine ve hizmetlerimize katkı sağlayacağınıza inanıyorum. Adapazarı’mız için güzel olan her şeye varız. Rabbim mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

Başkan vekillikleri, komisyon ve encümen üyeleri belirlendi

Başkan Mutlu Işıksu’nun konuşmasının ve meclis gündeminin görüşülmesinin ardından meclis başkanvekillikleri ile komisyonlara ve encümene üye seçimi yapıldı.

Gerçekleştirilen oylamada meclis başkanvekilliklerine Mehmet Yılmaz ve Behlül Bayrak seçildi. Ayrıca Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Kültür İşleri Müdürlüğü’nün kurulması meclis gündeminin 3’üncü maddesi uyarınca oy birliğiyle kabul edildi. Gerçekleştirilen seçim sonucunda komisyonlar ve encümen üyeleri aşağıdaki şekilde oluştu.

ENCÜMEN

Hasan Karagüzel (AK PARTİ)

Özkan Yetim (AK PARTİ)

Bilal Kuriş (AK PARTİ)

DİVAN KÂTİPLİĞİ ASİL

Asil 1: Esra Serbes (AK PARTİ)

Asil 2:Nilgün Akman (AK PARTİ)

İMAR KOMİSYONU

Adem Çalışkan (AK PARTİ)

M.Reşit Yazıcı (AK PARTİ)

Şahin Karaaslan (AK PARTİ)

Kayhan Alver (MHP)

Hüseyin Akçalışkan (İYİ Parti)

HUKUK KOMİSYONU

Ravda Keçeoğlu Yolcu (AK PARTİ)

Halit Metin Müftüoğlu (AK PARTİ)

Levent Tunç (AK PARTİ)

İlknur Bayram Akyüz (MHP)

Doğan Şen (İYİ PARTİ)

MARMARA BOĞAZLAR BELEDİYELER BİRLİĞİ

Asil: Can Dağabakan (AK PARTİ)

Yedek Yavuz Meşe (AK PARTİ)

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU

1-Evren Çakırsoy (AK PARTİ)

2-İbrahim Akçam (AK PARTİ)

3-Besim Kıratlı (AK PARTİ)

4-Mehmet İr (MHP)

5-Türker Ergül (İYİ Parti)