Adapazarı Belediyesi, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında belediye personeline yönelik çalışmalarına devam ediyor. Daha önce verilen eğitimleri tatbikatlarla hayata geçiren ve her an hazırlıklı olmak için çalışmalar yürüten Adapazarı Belediyesi, personele yönelik yangın tatbikatı düzenledi. AKAD İlkyardım Eğitim Merkezi’nden eğitmenler Hakan Kurtul ve Uğur Kabadayı personele Acil Durumlarda ilk yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verdi. İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri kapsamında eğitim verilen personele Adapazarı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi bahçesindeki açık alanda yangın tatbikatı yaptırıldı. Yangın tatbikatında, kurumda herhangi bir kaza ve yangın esnasında yangına nasıl müdahale edilir, neler yapılması gerekir ve neler yapılmaması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. Kurtul, yangın söndürme tüpleri kullanılırken rüzgarın mutlaka arkaya alınması ve en az iki metre mesafeden yangına müdahale etmek gerektiğini söyledi.


Tatbikatın başarılı geçtiğini belirten Adapazarı Belediyesi İş Güvenliği Uzmanları Merve Kardeş ve Leyla Çetin, yangında ilk müdahalenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, yangına ilk iki dakika içinde başlangıç safhasında müdahale edildiğinde mal ve can kayıplarının önlenebileceğini ifade ettiler. Merve Kardeş, “Olası bir yangın anında neler yapılması gerektiğini uygulama yaparak personelimize anlatmaya çalıştık. Bu şekilde personelimizi daha duyarlı daha bilgili hale getirmek istedik. Yangın anında neler yapılması gerektiğini AKAD İlkyardım Eğitim Merkezi personeli ile beraber organize ettiğimiz yangın tatbikatı ile böyle bir çalışma yaptık” dedi. Bilinçli toplum, kaliteli belediyecilik prensibini ilke edindiklerin belirterek sözlerine başlayan Adapazarı Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Leyla Çetin, "Önceliğimiz personelimizi olası tehlikelere karşı bilinçlendirerek korumak. Nihayetinde personelimizde aldığı bu eğitimle ailelerini de bilinçlendiriyor. Bu eğitim dolaylı da olsa topluma yansıyor. Bizlerin bu tür uygulamalardaki asli amacı 'bilinçli toplum, kaliteli belediyecilik" diye konuştu.


Tatbikatta çalışanlara yönelik olarak yangın önleme, yangın söndürücü kullanma, yangına müdahale biçimleri hakkında bilgiler verilirken, tüm personele de yangın söndürme cihazlarının uygulamalı olarak kullandırıldı.