Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi, Evrenköy Mahallesi’nde yıllardır devam eden tapu sorununun çözümü için Kentsel Dönüşüm çalışmalarına başladı. Proje kapsamında mahallede irtibat bürosu açan Adapazarı Belediyesi, mahalle halkının bu güne kadar merak ettiği tüm soruları irtibat bürosu aracılığı ile cevaplayacak.

İrtibat bürosu kuruldu

Adapazarı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde çalışan mühendislerin yaklaşık bir yıldır bölgedeki tüm yapı ve arsalar üzerinde tek tek çalışması sonucu Kentsel Dönüşüm Projesinin temeli hazırlandı. Tapu hissedarı olan tüm vatandaşların haklarını da kapsayan dönüşüm için 1 hafta önce Evrenköy Mahallesi’nde irtibat bürosu kuruldu. Yıllardır tapu sorunu yaşayan mahalle halkı, irtibat bürosuna gelerek ofiste görevli mühendislerden Kentsel Dönüşüm ve haklarıyla ilgili bilgi alabilecek.

Anahtar teslimine kadar yıkım yok

Bölgede vatandaşların yaşadığı bin 109 konut, mahalle halkının üçte ikisinin onay vermesiyle yıkılacak. Konut karşılığı anlaşma yapan vatandaşların oturmakta oldukları konutlar, anahtarları teslim edilene kadar yıkılmayacak.

Süreç hızlanacak

Evrenköy’de açılan iletişim ofisine 1 haftada 300’ün üzerine müracaat yapıldı. Bölge halkının dönüşüme olumlu bakması proje aşamasını kolaylaştırarak süreci hızlandıracak. Belediyeden yapılan açıklamada Evrenköylülere görüşmeye gelmeleri konusunda çağrı yapılarak “ Belediye olarak kimseyi mağdur etmek üzmek ve evlerinden etmek gibi bir düşüncemiz yok. Tamamen iyi niyetle başladığımız bu proje yıllardır var olan tapu sorununu da ortadan kaldıracak.”denildi.  Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Evrenköy dışında ilçede belirlenen bazı noktalarda da 8 bin konutluk Kentsel Dönüşüm çalışması yapılacak.

Yarım asırlık sorun çözülecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belediyelerin, modern şehirler oluşturmak amacıyla harekete geçmesini teşvik eden açıklamaları üzerine Kentsel Dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Adapazarı Belediyesi, Bakanlık ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Evrenköy’deki yarım asırdır devam eden mülkiyet sorununu çözüme kavuşturacak.