Yarışmada Adapazarı ilçe sınırları içindeki yaşam görüntülerinden oluşan; her türlü kültürel etkinlik, tören, mimari değerler, yemek, alışveriş, imalat, el işleri ve el emeğinden oluşan görseller değerlendirildi. İbrahim Zaman (Fotoğraf Sanatçısı), Servet Sezgin (Fotoğraf Sanatçısı - SUBÜ Öğretim Görevlisi), Cihat Çavdar (Fotoğraf Sanatçısı), Fatih Çelikel (Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı) ve Hazan Kadir Kardaş’ın (Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürü) yer aldığı seçici kurulda yarışmacılar, en fazla 5 fotoğraf ile yarışmaya katıldı.

Mansiyon ve sergilemeler

Birinciliği Mustafa Kanmaz’ın kazandığı yarışmada, ikinciliği Bahar Saner, üçüncülüğü de Ünal Dabak aldı. Mansiyon ödüllerinde ise birinci mansiyon İlhan Bayrak, ikinci mansiyon Cengizhan Türkoğlu ve üçüncü mansiyon Samet Gümüş’ün fotoğrafı ödüle layık görüldü. Serkan Özkan Belediyeye özel sergileme alırken; Ahmet Zeki Okur, İsa Cıda, Hafize Zorlu, Yeşil Alkan, İbrahim Yiğit Kaymak, Orhan Bektaş, Cemre Tosun, Hüseyin Can, Funda Atabaş, Muhammet Cansever, Ahmet Tarımcı, Abdurrahman Çetin, Eşref Çınar, Şaban İpek, Eren Erenbilge, Gülhan Onan, Kayhan Güç, Çiğdem Şenoğlu, Hilal Gümüşkazma, Hatice Tuba Tünay, Sipan Botan, Nihat Kolunsağ, Cemil Özel ve Arzu Yeşil’in fotoğrafları ise sergileme aldı.

Sonuçlar bu adreste

Fotoğraf yarışması sonuçları ile ilgili detaylı bilgi almak ve sergi kataloğuna ulaşmak isteyenler tıklayarak sonuçları bu linkten öğrenebilecek.

Sergi ve ödül töreni

“Şehirden Yansımalar” fotoğraf yarışması sergisi ve ödül töreni, 27 Aralık Cuma günü,saat 18.00’de, Deprem Kültür Müzesi’nde yapılacak.Yarışmada birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin 500 TL, üçüncüye 2 bin TL, 3 kişilik mansiyon ödüllerinde ise bin TL'lik ödüller verilecek. Sergilemeye değer görülen fotoğraflar için ise 150 TL ödül verilecek.