Adapazarı Meclisi toplandı

Adapazarı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında gerçekleştirildi. 10 maddeden oluşan meclis gündeminin 1. ve 2. maddeleri oy çokluğu ile 3. madde ise imar komisyonundan geldiği şekliyle kabul edildi. 4., 5. ve 6. maddeler Hukuk Komisyonu’na havale edilirken, 7., 9. ve 10 maddeler için kabul kararı alındı. 8. madde ise plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. 

İYİ Partili Ergül’den teşekkür

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Türker Ergül, daha önce verdikleri 3 önerge doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar için teşekkür etti. Park ve bahçelere kamera sistemi kurulması ile ilgili taleplerine Adapazarı Belediyesi’nin Semerciler Mahallesi Bilgievi yanındaki parkta pilot sistem kurarak cevap verdiğini aktaran Ergül, yapılan çalışma için memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Ergül ayrıca, işyeri ruhsatları ile ilgili taleplerine yönelik çalışma yapıldığını da kaydederek Başkan Işıksu’ya teşekkür etti. Yapı harç bedelleri ile ilgili de Ergül, geçici bir komisyon kurulmasını önerdi.

“Kentsel dönüşümü mutlaka gerçekleştirmek istiyoruz”

Türker Ergül’ün depreme hazırlık süreci ile ilgili düşüncelerinden sonra bir konuşma yapan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Afetlere de hazırlıklı olmamız gerekiyor. Deprem gerçeğini bilerek hareket ediyoruz. SAKAMP, çok önemli bir çalışma. Her kurumun da görevleri var” diye konuştu. Deprem öncesi için de hazırlık çalışmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Işıksu, “32 projemiz arasında en önem verdiğimiz projelerin başında kentsel dönüşüm geliyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarını bir belediyenin tek başına mutlak başarılı bir şekilde sonuçlandırması oldukça zor. Bu konuda hep birlikte elimizi taşın altına koyup ilerlemeliyiz. Kentsel dönüşüm bizim sürekli gündemimizde önemli hazırlık içerisindeyiz. Ada bazlı yerinde dönüşüm uygulamalarını mutlaka gerçekleştirmeyi ve kentsel dönüşümde örnek bir çalışma ortaya koymayı istiyoruz” şeklinde konuştu.

“En önemlisi milletin menfaati”

CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay’ın katı atık toplama ve nakli için kullanılacak araçların kiralanması yerine satın alınması ile ilgili görüş belirterek yaptığı iddialara cevap veren Başkan Mutlu Işıksu, Adapazarı Belediyesi’nin yaptığı her çalışmada milletin menfaatine uygun hareket ettiğinin altını çizdi. Başkan Işıksu, “İhale ile ilgili sürekli bir konuşma durumu var. Biz belediye yönetiyor, Adapazarı’mıza en güzel hizmeti sunalım istiyoruz” diye konuştu.

“En uygun yöntemlerle çalışıyoruz”

İhale ile ilgili çok hassas çalışma yaptıklarını, tüm maliyetlerin hesaplandığını vurgulayan Başkan Mutlu Işıksu, “Tüm hesaplamaları yaptık. Ekonomik olarak en uygun yöntemlere kabul edin ki birçok profesyonel işletme de başvuruyor. Biz bu konuda tüm ayrıntılı açıklamalarımızı yaptık ve milletimizin takdirine sunduk. Bugün için ekonomik olarak en uygun yöntemi, milletimizin beklentilerine en uygun yöntemi uyguluyoruz. Bir takım rakam oyunları ile geçirecek vaktimiz yok. Bu tür açıklamalar devam edecekse, buyursunlar, açıklamalarına devam etsinler. Maliyet hesapları ortada, kiralama maliyetleri ortada, Adapazarı Belediyemizin finansal yapısını da sordunuz paylaştık. Bizim idare olarak böyle bir tasarrufumuz var. Belirlediğimiz yöntemle devam edeceğiz” dedi.

“Yönetim olarak tedbirimizi aldık”

Hiçbir yönteme olmazsa olmaz gözü ile bakmadıklarını belirten Başkan Işıksu, “Bugün şartlar böyledir, 3 yıl sonra değişebilir. Bugün için en verimli yöntem ne ise biz onu uygularız. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir cevap yoktur. Yaptığımız tüm çalışmaları basın mensuplarımızla da, kamuoyu ile de paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz. İlk ihale ile ilgili Kamu İhale Kurumu’nda itiraz süreci devam ediyor. Meclis olarak kiralama yetkisi bize verildi. Bugün niye kiralama yapıldı, deniliyor. Dün başka rakam paylaşılıyor, bugün başka rakam paylaşılıyor. Bunu anlamak da mümkün değil. Her şey açık açık konuşulsun, bizim için hiçbir beis yok. Beyhude işler, siyaset devşirme niyetleri ile vaktimizi harcamaya hiç niyetimiz yok” ifadelerini kullandı.

MHP’den yeni gelir kapıları açacak fikir ve önerilere destek

Gündemin 8. Maddesinde yer alan 2020 Mali Yılı Gelir tarifesinin şehrin sosyal ve ekonomik farklılıkları göz önünde bulundurularak Belediye Meclisi tarafından yeniden düzenlenmesi ile ilgili hazırlanan tarihli Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile ilgili AK Partili Meclis Üyesi Evren Çakırsoy ve MHP’li Meclis Üyesi Mehmet İr söz aldı. İş Deneyim Belgeleri Düzenleme Ücreti ile ilgili mutabık kalındığını aktaran Çakırsoy’a ilaveten Mehmet İr ise, Adapazarı Belediyesi’ne yeni gelir kapıları açacak fikir ve projelere destek vereceklerini ve oluşturdukları projeleri Adapazarı Belediyesi ile paylaşacaklarını dile getirdi. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ise milletin menfaatine uygun çalışmalar gerçekleştirildiğine olan inancını meclis üyeleri ile paylaşarak komisyona ve belediye çalışanlarına özverili çalışmaları için teşekkür etti.

“Gece gündüz çalışıyoruz”

Temmuz ayından itibaren Adapazarı Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları aktaran ve projelerle ilgili gelinen son durum hakkında detaylı bilgi veren Başkan Mutlu Işıksu, gece gündüz büyük bir gayretle çalıştıklarının altını çizdi. Birimlerin çalışmalarından memnun olduklarını belirten Başkan Işıksu, “Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler başta olmak üzere tüm birimlerimizin çalışmalarından gayet memnunuz ve her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Vatandaşlarımızdan teşekkür de alıyoruz, hamdolsun. Kapalı yollara neşter vuruyoruz, mahallelerimizde asfalt programımız dâhilinde asfalt çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temmuz ayından bugüne, 8 bin 700 metrekare kilitli parke, 5 bin 700 metre yol açım çalışması, 29 bin 350 ton malzeme ile tarla yolları bakım çalışması gerçekleştirdik. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin merkez kampüsünün çevre düzenlemesi çalışmalarına katkı sağladık. Rüstemler, Tekeler, Güneşler ve Yağcılar mahallelerimizde asfalt çalışmalarımızı tamamladık. Ekim ayı sonuna kadar 14 mahallemizin 114 sokağında 38 bin 125 ton asfalt atmış olacağız inşallah” dedi.

Çalışmalarda son durum

Genel çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Mutlu Işıksu, “Temizlik İşlerimiz, ekiplerimiz hamdolsun mahalle mahalle, tümden bir çalışma yürütüyor. İlaçlama, genel temizlik ve bölgesel temizlikte 84 mahallede varız. Park ve Bahçeler ekiplerimiz, mahallelerimizi sonbahar mevsimine hazırladı. Parkları elden geçirdi, okullarımızı eğitim-öğretim dönemine hazırladı, camii bahçelerinde gerekli çalışmaları tamamladı. Spor sahaları çalışmalarına başladık. Basketbol, voleybol sahalarından oluşan toplam 10 adet spor sahası; 30 adet çocuk parkı ve 30 adet spor parkı yılsonuna kadar Adapazarı’mıza kazandıracağız. Mutlulukların yeni adresi Orhangazi Kültür Merkezi oldu biliyorsunuz, Şimdi Kültür Merkezimizin konferans salonunu da daha uygun bir hale getirmek için çalışma başlatıyoruz. Etkinliklerdeki ihtiyaç tespitini dikkate alarak gerçekleştireceğimiz çalışmamızı da hızlıca tamamlamak istiyoruz. Zabıta Müdürlüğümüz Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Adapazarı’mızın merkezinde koordine halinde çalışmalarını sürdürüyor.  Hemşehrilerimizin güven ve memnuniyetle ticaret merkezi Adapazarı’mızda alışverişlerini yapabilmelerine katkı sağlamak için gıda denetimi başta olmak üzere kaldırım işgalleri ve seyyar satıcılara karşı denetimlerimizi sıklaştırdık” şeklinde konuştu.

Bebek bakım odaları kurulmaya devam edecek

Projelerle ilgili gelinen son durum hakkında da konuşan Başkan Işıksu, “Çark Caddemizde Şerefiye Camii yanında çok güzel bir Bebek Bakım Odası kurduk, yanında bir de Zabıta Noktamız var. Hanımefendilerden güzel geri dönüşler alıyoruz, kullanım kartlarını veriyoruz. Annelerimiz mutlu, çok güzel de bir ilgi var. Bebek Bakım Odaları projemizi genişleterek devam ettirme düşüncesindeyiz” dedi.

Her insan bir fidan

Her İnsan Bir Fidan Projesinde Park Bahçeler Müdürlüğünün çalışmalara başladığını belirten Işıksu, “Adapazarı’nın nüfusu kadar 5 yıl içinde her fert başına bir fidan dikeceğiz biliyorsunuz. Evlenen çiftler, vefat eden vatandaşlarımız, hayata merhaba diyen yavrularımız için fidanlar dikiyor, daha yeşil bir Adapazarı için gayret ediyoruz. Son aşamada 734 fidanımızı diktik. Devam edeceğiz inşallah” diye konuştu.

Çocuk Hakları Sokağı 20 Kasım’a yetişecek

Çocuk Hakları Sokağı ile ilgili Park Bahçeler Müdürlüğünün ihale sürecini tamamladığını söyleyen Başkan Işıksu, “Şeker Mahallemizde çalışma başladı. Çocuk dostu Adapazarı için 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne sokağımızı yetiştirmek istiyoruz inşallah. Sıfır Atık Projemize Yenikent Bölgemizde başlıyoruz. Kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması, atıkların geri kazanılması konularını içeren kapsamlı bir atık önleme yaklaşımını hedefliyoruz. Şehir Müzesi projemizi Tarihi Eski Türk Ticaret Bankası Binası’nda eski adı ile Adapazarı İslam Ticaret Bankası’nda hayata geçireceğiz inşallah. Bu proje beni oldukça heyecanlandırıyor.  Adapazarı’mızın tarihini, şehir hafızası ve değerlerini öne çıkaran bir şehir müzesini inşallah Adapazarı’mıza kazandıracağız. Adapazarı Belediyesi İletişim Merkezi’mizi oluşturuyoruz demiştik. ADİM, “Halkla Birlikte Yönetim” ilkemiz doğrultusunda görevinin başında. Belediyemize gelen her vatandaşımızla ilgileniyoruz, sorun, talep ve şikâyetlerinin hızlı takibini yaparak geri bildirimde bulunuyoruz.

Mahallemi Güzelleştiriyorum, projemize de başladık. İhale süreci tamamlandı. Papuççular, Çıracılar ve Fabrika Caddelerimizde altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 16 bin metrekarelik çalışma alanımızda, 3 bin ton asfalt atacak, çok güzel bir düzenleme çalışmasını hızla tamamlayacağız inşallah.

ADA Meydan Projemizde öyle gayretli çalışma var ki, Adapazarı’mızın marka değerini çok yükseltecek, şehrin tarihine ve kültürüne saygı duruşu olacak projemiz için sıkı çalışıyoruz. Şimdilik ayrıntı yok ama hemşehrilerimizi çok mutlu edeceğimizi peşinen söyleyebilirim.

Çalışan kadınların yoğun olduğu bölgelerden biri olan 15 Temmuz Camili Mahallemizde 0-6 yaş çocuklara yönelik olarak tasarlayacağımız Kreş ve Gündüz Bakımevini kazandıracağız inşallah, çalışmamızı başlattık. Güneşler Bölgesel Sergi, Sosyal Tesis ve Pazar Alanı, Belediyemizin gözetimi ve denetiminde haftanın her günü kullanılabilecek çok amaçlı Sosyal Tesis, Sergi ve Pazar alanını Güneşler’imize kazandıracağız” şeklinde konutu.

“İmar planları için gayretli çalışma var”

Işıksu ayrıca, “11 mahallemizin imar planları için kamu yararı uygunluk kararının onayını almıştık. Abalı, Aşırlar, Budaklar, Çaltıcak, Çelebiler, Çerçiler, Hacılar, Hacıramazanlar, Harmantepe, Karadere, Kasımlar, Kayrancık, Kayrancık Dereköy Mevkii ve Salmanlı mahallelerimizde çalışmalarımız sürüyor. Acıelmalık, Mahmudiye ve Taşkısığı mahallelerimizde de kamu yararı uygunluk kararı için kırsal sınırları tespit edip 11 mahallemize dâhil etmeyi hedefliyoruz.  Karaman, 15 Temmuz Camili, Korucuk, İkizce Osmaniye, Karapınar, İkizce Müslim, Karakamış, Alandüzü, Çamyolu mahallelerimizle, Keresteciler Sitesi Mevkii ve Emirdağ Mevkii’nde 1000’lik planları 5000’lik planlara uygun hale getirmek hedefli revize çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Şuanda İmar Komisyonu’nda olan ve Büyükşehir meclisimize yakında gelecek olan Çökekler, Göktepe, Karaköy, Köprübaşı, Rüstemler, Süleymaniye ve Taşlık mahallelerindeki imar çalışmaları meclisten geçtiğinde süreç artık başlamış olacak, uygulama kısmına geçeceği inşallah. Arzu ediyoruz ki Adapazarı’mızın mahallelerin tamamına imar çalışmaları ile ilgi süreçleri tamamlamış olalım.

Hemşehrilerimizin yaşamaktan çok daha mutlu olacakları, herkesin gıpta ile baktığı, örnek aldığı bir şehirde yaşamak için şehrin modern görünümü çok ama çok önemli. Bu doğrultuda kurduğumuz Kentsel Tasarım Müdürlüğümüz gayretli çalışmalar gerçekleştiriyor. Şimdilik ayrıntı vermeyelim ancak çok yakın bir süreçte sizleri gayet memnun edecek çalışmalarımızı da paylaşacağız. Adapazarı’mız için hep birlikte çalışacak ve inşallah milletimizin de desteğiyle projelerimizi hayata geçireceğiz” İfadelerini kullandı.

Adapazarı Belediyesi meclis toplantısı 16 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’da tek gündemle toplanacak.