2005 yılında, başörtüsü başta olmak üzere 28 Şubat’ın getirdiği yasaklara karşı kurulan ve uzun yıllar yasak karşıtı eylemlerine devam eden Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, son açıklamasıyla 600. haftayı geride bıraktı.

“Müslüman kimliğimizle, tevhidi mücadele yolunda, herkese adalet şiarıyla çıktığımız yolda; ilk haftamızdaki kararlılığımızla yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz” denilen açıklamayı platform adına Sakarya Dayanışma Derneği’nden Kadrican Mendi’nin okudu.
600. haftalık süreçteki açıklamalardan kısa pasajlar okuyan Mendi, “Geride kalan haftalara dönüp bakıldığında, platformumuzun, kuruluş ilkelerini koruduğu, tevhid ve adalet sözüne sadık kaldığı; aklını ve kalbini karartmayan herkesin teslim edeceği bir hakikattir. Platformumuz, 12 yıl boyunca, kendi kimliğiyle, kimseye müdana etmeden, her hal ve şartta hakkın şahitliğini yapmayı vazife bilmiştir. Bu meydanda, tarihe düşülen kayıtlara bakıldığında; her türlü siyasal, toplumsal ya da ekonomik sorunda, insanımızı dolaylı veya dolaysız ilgilendiren her meselede, tavrımızı sağduyunun ve adaletin terazisine vurduğumuz görülecektir” dedi.


 
Geride kalan 600 haftalık sürecin değerlendirilmesi yapılan açıklamada, “Derdimiz iktidar sofrasına kurulmak değildi. Niyetimiz, insanlığın yeryüzü sofrasına kardeşçe kurulmaktı; derdimiz neyse birbirimizle konuşmaktı; ekmeğimiz neyse birlikte bölüşmekti. O yüzden, arada geçen zaman zarfında, iktidar nimetlerinin cazibesine kapılanlardan olmadık. Üç günlük dünya saltanatına kapıkulluğu yapmayı nimet sanmadık. Muktedirlerin gözünde makbul sayılmak için sözümüzden de caymadık. 600 hafta boyunca İslam’ın özgürleştirici ilkeleri hiç iktidar için peşkeş çektirmeyen, her daim Hakkı ve Adaleti gözeten bir mücadelenin içinde olduk. Yerimiz, Hz. İbrahim’in ateşine odun değil, su taşıyan karıncanın safıdır. O yüzden halk arasında kışkırtılmak istenen farklıların karşısında durmaya çalıştık. Ülkemizde, bölgemizde ve yeryüzünde şahit olduğumuz her meselede; güçlülerin değil haklıların sesine sesimizi, sözüne sözümüzü kattık.” ifadelerine yer verildi. Açıklama, Asr suresinin mealiyle son buldu.