Yaşanan istifa sonrasında ortaya atılan iddiaların ve itibarsızlaştırma çabalarına rağmen başlattığı hukuk mücadelesinde Sakarya 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin karar verdiğini açıklayan Başkan Akdardağan, “Bilindiği gibi 2016 yılında gördüğüm lüzum üzerine SESOB Yönetim Kurulundaki tüm görevlerimden istifa etmiş ve bunu kamuoyuna bildirmiştim. İstifam sonrasında yalan, iftira, çamur atma, yıpratma ve itibarımı karalamaya yönelik girişimlerde bulunanlara karşı gereken cevabı hukuki yollarla vereceğimi belirtmiştim. Ödenmiş gibi gösterilen huzur hakları ve adıma düzenlenmiş makbuzlar nedeniyle kuşkularımın iyice artması üzerine görev yaptığım 6 yıllık süre içerisinde almadığım 6 yıllık huzur haklarının tarafıma ödemesini istedim” dedi.

Akdardağan, “Yaşanan bu süreçte adıma imzalanan belgeler, yanıltıcı beyanlar ve dedikodulara üzülerek şahit oldum. SESOB’ta yaşandığını düşündüğüm usulsüzlükleri benim de sonradan öğrendiğim gibi herkes bilsin istedim. Şahsımı küçük düşürerek ve kamuoyu nezdinde bunu para için yaptığımı söyleyenlere karşı hukuken mücadele başlattım” diye konuştu.

Sakarya 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın sonuçlandığını belirten Başkan Akdardağan, “Şahsıma, arkadaşlarıma ve odamıza karşı yapılan haksız karalama kampanyası başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Mahkeme aleyhimize yapılan tanıklıklara dahi itibar etmeyerek lehimize karar vermiştir. Kararda istinaf mahkemelerinin yolu açık olmak kaydıyla alacağımı ve varsa başka alacaklarımı da isteme hakkı vermiştir. Yine kararda tüm haklarımın saklı kalmak kaydıyla alacaklarımın tamamının tarafıma ödenmesi hükmetmiştir. Böylelikle adalet tecelli etmiştir” dedi.

Başkan Akdardağan, “Bundan sonra Cumhuriyet Savcılığı gereken soruşturmayı yapacaktır. Benim paraya, pula ve makama ihtiyacımın olmadığını Sakaryalı olan herkes bilir. Alacaklarımın peşinde olmak için değil, doğrunun peşinde olmak için bu mücadelemi sürdüreceğim. Dinimiz ve ahilik kültürü gereği hiçbir zaman doğruluktan ayrılmadım, hep doğru bildiğimi söyledim ve söylemeye de devam edeceğim” dedi.