CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün 18. günü Sakarya sınırları içerisinde devam ediyor. 
Serdivan ilçesinde Cengiz Filiz'e ait arazide mola vermek için duran bir grup yürüyüşçü, Bursa, İstanbul ve Ankara'dan gelen CHP'li belediyelere ait iş makinelerine arazide çalışma yaptırdı. 
Arazisinde iş makinelerinin çalıştığı haberini alan Filiz, hemen bölgeye geldi. Gördüğü manzara karşısında şok olan Filiz, polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, grubu araziden çıkardı.


Arazisinin izinsiz kullanıldığını komşularından öğrendiğini söyleyen Filiz, “Sabah komşular telefon etti. Araziye inşaata mı başladın diye sorunca ben de hayır dedim. Biz inşaata başlayacaktık, bekliyorduk. Müteahhidi aradım, inşaata mı başladın hafriyat varmış orada dedim. Müteahhit de hayır dedi. Sonra geldik baktık ki CHP'li beledeyelere ait araçlar burada. Kime sordunuz, kim başınız dedim, kimseden ses yok. Bize konum verdiler, biz geldik burayı kullanıyoruz ve burada konaklayacağız diye cevap verdiler. Burası benim şahsi yerim, sen nasıl kullanırsın. Ondan sonra polise, zabıtaya haber verdim" dedi.


Yapılan işin adaletle ve mülkiyet hakkına saygı ile kesinlikle bağdaşmadığını ifade eden Filiz, devletin resmi plakalı araçları ile iş makinelerinin getirilerek vatandaşın tapulu arazisinde vatandaşın bilgisi ve izni olmadan çalışma yapmanın hangi noktasında adaletin yattığının bu yürüyüşü yapanlara sorulması gerektiğini söyledi./ İHA