Geçtiğimiz ay kongrelerini gerçekleştiren MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Halit İnci; Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte; Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz’ı makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

80. Genel İdare Kurul toplantımızda sağlık konuşulacak

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci; Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte ziyaretlerine devam ediyor. Her hafta düzenli olarak sürdürdükleri protokol, üye adayı ve üye işyeri ziyaretlerine devam ettiren MÜSİAD Sakarya Şubesi; önceki gün de Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz’ı makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. MÜSİAD’ın 35 ilde şubesi, 45 ülkede de 120 temsilcisinin bulunduğu ifade eden MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Halit İnci; önümüzdeki günlerde İzmir’de gerçekleşecek olan MÜSİAD GİK Toplantısı’nda sağlık konusunun ele alınacağını belirterek, bu konuda toplantıda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na bizzat sunacakları ve bakanlığın sorumluluk alanına giren konularla ilgili sorunlar, çözüm önerileri ve değerlendirmeleri içeren rapor için Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz’dan görüş aldı. Türkiye’de son 10 yıllık dönemde sağlık alanında önemli atılımların yapıldığını belirten başkan İnci, "Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Acillerde görevli en az 30 hekime ihtiyaç var

Sakarya’da Pratisyen Hekim sıkıntısının devam ettiğini dile getiren Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz; “Göreve geldiğimiz ilk gün itibariyle çalışmalarımıza başladık. İlimizde Acil Servislerde çalıştırılmak üzere acilen en az 30 hekime ihtiyaç vardır. Acil servislerde çalıştırılacak doktorları teşvik edecek uygulamalar yapılmalıdır” dedi.

Dr. Ünal Küçükyılmaz; Sakarya’da 3 ayda 1 milyon TL tasarruf sağladıklarını söyledi. Sakarya’daki 14 kamu hastanesinin kendilerine bağlı olduğunu hatırlatan Küçükyılmaz; “Göreve geldiğimizde 10 milyon TL’lik ihale yaptık. 14 kamu hastanesini birbirine bağlayarak, her şeyi ile havuz sistemi oluşturduk. Yoğun bakım ünitesini 34’e çıkararak, anne oteli kurduk. Yoğun bakımları artırma çalışması içine girdik” diyerek, çalışmalarını anlattı.