Örnek şehir Sakarya

Şehrin yatırımlarına ilişkin paylaşımlarda bulunan Başkan Toçoğlu, “9 yıllık değerlendirmemizi Mart ayında kamuoyuna sunmuş, 3 milyarlık yatırımlarımızı paylaşmıştık. Hamdolsun her başlıkta gelişen bir Sakarya var. Mimarisiyle Türkiye’ye örnek bir şehir olmamızın yanında sosyal belediyecilikten eğitime, ulaşımdan çevreye, altyapıdan kültüre,  şehircilikten estetiğe, spordan turizme geniş bir yelpazede hizmetlerimizle büyüyoruz. İnşallah 2018 yılında da aynı heyecanla şehrimizi yeni yatırımlarla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Açılışlara devam

Açılış ve temel atma programlarının 2018 yılında da devam edeceğini ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Yılbaşında 670 milyon liralık 35 projemizin açılışını yıl içerisinde gerçekleştireceğimizi ifade etmiştik. Hamdolsun projelerimizi bir bir hizmete alıyoruz. Ramazan ayı içerisinde Yavuz Selim Caddesi’ni, Kocaali Sahili Sosyal Tesisleri’ni ve Hendek Atatürk Parkı’nı kullanıma sunduk. Yine Yazlık Kavşağı’nı tamamladık. Ayrıca Engelsiz Yaşam Merkezi’ni de faaliyet açtık. Açılış programlarımız yıl boyunca devam edecek” diye konuştu.

Şehrin yeni projeleri tamamlanıyor

Toçoğlu, “Tarihi Uzunçarşı’da dönüşümü tamamlıyoruz. Alicanlar Konağı’nı restore ettik. Karasu SGM hızla yükseliyor. Arifiye Park yüzde 70 seviyelerine geldi. Maltepe Sosyal Tesisleri’nde sona yaklaştık. Tüm bölgeye hitap edecek Hal Kompleksimiz de çalışmalar devam ediyor. Sapanca Spor Tesislerimiz ise bu yıl içerisinde dev karşılaşmalara ev sahipliği yapacak. 1 milyon ton asfalt hedefimizin yanında 20 yeni otobüsü de ulaşım filomuza dahil edeceğiz. Bu projelerimizi de 2018 yılı içerisinde şehrimize kazandıracağız” dedi.

Altyapıda geleceğe sağlam bakan şehir

Şehrin altyapısına 1 milyarın üzerinde yatırım yapıklarını kaydederek altyapı yatırımlarına değinen Başkan Toçoğlu, “Şehrimizi içmesuyu, yağmursuyu, kanalizasyon ağlarıyla donattık. Arıtma tesisleri inşa ettik. Karadeniz’e, Sapanca Gölü’ne, Sakarya Nehri’ne atık karışmasını önledik. Son olarak Kocaali Atıksu Arıtma Tesisleri’nin ve 121 kilometrelik kanalizasyon hattımızın açılışını gerçekleştirdik. Karasu, Kocaali, Söğütlü, Serdivan, Karapürçek, Erenler’de dev içmesuyu hatlarıyla kayıp kaçak oranlarını minimum seviyeye indiriyoruz. Yine Ferizli ve Karapürçek’i kanalizasyon ağlarıyla donatıyoruz. 140 milyonluk Akçay Barajı ve 3 yeni HES projemiz tamamlanıyor. İnşallah tamamlanmış altyapısı geleceğe sağlam bakan bir şehir inşa edeceğiz” diye konuştu.

Her güne yeni bir yatırım

Sakarya’nın dev projeleri için adımların atıldığını belirten Toçoğlu, “Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası projemizde çalışmalar devam ediyor. 100 Milyonluk SEKAY’ın temelini attık. Demokrasi Meydanımızın ihalesini gerçekleştirdik. Karaman Park için ihalemizi gerçekleştirdik. Şehrimize yeni Katlı Otoparklar inşa edeceğiz. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini paylaştığı Millet Bahçesi için de proje çalışmalarımızı başlattık” dedi.

İnancımız tam

24 Haziran seçimlerine de açıklamalarında yer veren Başkan Toçoğlu, “Ülkemizin geleceğini ilgilendiren çok önemli bir seçim gerçekleştireceğiz. Ekonomide, sağlıkta, ulaşımda, çevre ve şehircilikte, bilim, sanayi ve teknolojide, enerjide hülasa her alanda gelişen, büyüyen bir Türkiye var. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde istikrarla yolumuza devam ediyoruz. Kazanımlarımızı sürdürelebilir kılmak, daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye için 24 Haziran bir milat olacak” diye konuştu.