Adapazarı Belediyesi yine bir ilke daha imza atıyor. 6 yıldır kadınlar ve çocuklar olmak üzere 6 binin üzerinde kişiye ücretsiz yüzme kursu veren Adapazarı Belediyesi, bu defa şehirde sporu ve yüzmeyi teşvik etmek amacıyla 24 saat aralıksız yüzme etkinliği düzenledi. '7’den 70’e yüz yüzebilirken' sloganıyla yola çıkılan etkinliğe üniversite Beden Eğitimi öğrenci ve öğretmenleri de katıldı.

Açılışı başkan yüzerek yaptı

Sakarya Yüzme Havuzu’nda düzenlen etkinliğin açılışını Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Başkan Yardımcısı Erol Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Adapazarı İlçe Spor Müdürü Yavuz Salman, Adapazarı Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Muhammet Durmaz yüzerek yaptı. İyi bir yüzücü olan Başkan Dişli, 50 dakika boyunca kulvarda aralıksız yüzdü.

Avrupa Şampiyonları çıkacak

Başkan Dişli; “Biz 2013 senesinden beri devletimizin yapmış olduğu bu yüzme havuzunda halkımıza yüzme kursları veriyoruz. 6 bin kişiye yakın insanımıza şuana kadar yüzme kursu verdik, burada yüzme öğrendiler. Bu şekilde hem boğulma oranlarının düşmesine vesile olmaya başladı hem de bu şehirdeki yüzme yarışlarında katılım oranlarında çok ciddi oranda başarılar ortaya çıkmaya başladı ve Avrupa Şampiyonaları meydana gelmeye başladı. Önümüzdeki yıllarda ben inanıyorum ki bu şehirden Dünya yüzme şampiyonları çıkaracağız Allah'ın izniyle. Bu arada üniversitemiz spor bölümündeki yüzme uzmanlık öğrencilerinin 24 saatlik yüzme teklifi oldu. Arkadaşlarımız her biri girdi mi suya 1 saat yüzmek suretiyle ertesi gün 14.00’a kadar devam edecek. Yani bunun anlamı, 24 saat yüzen şehir. Sporun her dalı önemlidir ama yüzmeyle ilgili artık bu şehri şaha kaldırmak üzere böyle bir projeyi uyguluyoruz” dedi.

Peygamberimizin tavsiyesi spor
Dişli; “Gelecek nesillere en büyük tavsiye olarak mutlaka sporun bir dalıyla çok iyi ilgilenmeleri gerekiyor. Bu yüzücülük olursa Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’ın 3 tane tavsiyesinden biri de yerine gelmiş olur. Gençlere yüzücülüğü şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu ülkenin ayakta durması için sağlam insanlara ihtiyaç var, sağlam insanlar spor yaparak ancak sağlam vücut sahibi olur” diye konuştu.


Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Emre Güvenç ise; “Etkinliği düzenleyen Adapazarı Belediye Başkanımız Süleyman Dişli’ye teşekkür ederiz. Tamamen ücretsiz bir proje. İstediğimiz kadar yüzebiliyoruz” dedi.