Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında olağanüstü toplanan Sakarya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, vatandaşların sosyal izolasyona yeteri kadar önem vermemeleri üzerine bir dizi karar aldı.

İl Hıfzısıhha Kurulunun aldığı ek tedbirler kapsamında,

1) Tüm Belediyeler tarafından; bölgesindeki park, bahçe, meydanlar ve bunun gibi alanlardaki banklar kaldırılacak olup, sökülemeyecek durumda olanlar file çekilmesi vs önlemler ile oturulması engellenecek.

2) Zorunlu olarak evde izolasyonda tutulan 65 yaş ve üstü ile Kronik rahatsızlığı olanlar hükmü, Optisyenler ve bu müessese çalışanlarına uygulanmayacak.

3) Tarım ve Orman Bakanlığının 23.03.2020 tarih ve E. 991432 sayılı yazısı doğrultusunda Deniz ve İç sularda (Baraj. Göl ve Nehir) gerçekleşen amatör - sportif balıkçılık, avcılık ve kara salyangoz avcılığı faaliyetleri il genelinde 02.04.2020 tarihi itibari ile durdurulacak.

4) İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 25.03.2020 tarih ve E.5863 sayılı yazısı doğrultusunda İlimizde bulunan büyükbaş, küçükbaş, kanatlı hayvan işletmeleri, arıcılık işletmeleri ve bitkisel üretim yapan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan çiftçilerimizin üretimlerinin aksamaması adına bağlı bulundukları Mahalle Muhtarının bilgisi dâhilinde faaliyetlerine devam edecekler.

Diğer tarafta da üretimin ihracatın ve istihdamın desteklenmesi amacı ile;

5) Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 26.03.2020 tarih ve 5918903 sayılı talimatlarına istinaden, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlükleri arasında iş yerlerine iş birliği halinde ve iş başında düzenlenecek “yeni iş gücü yetiştirme” kursları Valilik Onayı ile düzenlenecek, şeklinde bir dizi karar alarak uygulamaya koydu.