Göçmen ve birçok yerli kuş türünün konaklama ve barınma yeri olan Acar Longozu'nda 235 kuş türü yaşıyor. Türkiye’nin Gözbebeği Karasu’nun incisi Acarlar Longozunda açan nilüfer çiçeklerinin ışıltısı görenleri büyülüyor.

Tabiat harikası Acarlar Longozu artık doğal güzelliği ve göl manzarasıyla değil, nilüferleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olan Acarlar Longozu’na çevre illerden turlar düzenleniyor, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden günübirlik ziyaretçiler akın ediyor.

Acarlar Longozuna, doğasıyla uyumlu yeni bir yüz kazandırabilmek için çalışmalar da yürütülüyor. Bundan sonra sadece doğal güzelliği ve göl manzarası ile değil, nilüferiyle de adından bahsettirecek olan Acarlar Longozu’na her geçen gün yeni bir güzellik ekleniyor.  Günübirlik gelen ziyaretçiler ve doğa tutkunu fotoğrafçılar bol bol nilüfer fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmiyorlar.

Piknik ve gezi alanlarının da bulunduğunu Longoz, ziyaretçilerle dolup taşıyor. Ziyaretçiler, yürüyüş parkurunda dolaşarak ve Longoz'da tekne turu yaparak doğal güzelliklerin tadını çıkartıyorlar. Acarlar Longozunda TRT ekibi de özel çekimler yaptı./ Mehmet KARAKAŞ