Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir ve Kaynarca Belediyesince Turnalı köyünde ortaklaşa düzenlenen 1’inci Nilüfer Şenliği yapıldı.

Turnalı köyündeki şenliğe Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Kaynarca Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Haluk Özder, Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sakarya Şube Müdürü Osman Demirel, yöre halkı ile vatandaşlar katıldı. Şenliğe katılan vatandaşlar horon oynayarak, çamur yarışı ve kayıkla gezinti yaptı.

Vali Mustafa Büyük, Acarlar Longozu'nun Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük su basar ormanı olduğunu ve herkesin görmesi için Nilüfer şenlikleri düzenlendiklerini söyledi. Longozun bölgenin önemli turizm değerlerinden biri olduğunu kaydeden Vali Büyük, "Koruma bilincini geliştirmek ve Acarlar Longozu'nun tanıtımına katkı sağlamak için bu ve buna benzer festivaller düzenlenmesi gerekiyor. Tabiat varlıklarımızın değerini anlatmak, kullanımıyla ilgili kuralları, tahribatının önlenmesi ve muhafazası için bu çalışmalar yapılıyor" dedi.

Acarlar Longozu; deniz, göl, kumul ve orman ekosistemlerini bir arada barındıran, dünyanın nadir tabiat köşelerinden biri olma niteliği taşıyor. Sadece burada bulunan su menekşesi, keşfedildiği günden beri, yurt içi ve dışından ilgi görüyor.
Sakarya Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü alanın yakınında yer alan longoz, zengin bitki ve hayvan türlerini barındırıyor. 243 kuş türüne ev sahipliği yapan longoz, biyolojik çeşitliliğiyle ziyaretçilerini kendine bırakıyor.