“Acarlar Longozunu dünyaya tanıtacağız”

 Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “Bir kısmı Kaynarca’da bulunan, Karasu Acarlar Longozu deniz, göl, kumul ve orman ekosistemlerini bir arada barındıran dünyanın nadir tabiat köşelerinden biri olma niteliğini taşıyor. Sadece burada bulunan su menekşesi, keşfedildiği günden beri, yurtiçi ve yurtdışından büyük ilgi görüyor. Sakarya nehrinin Karadeniz’e döküldüğü alanın yakınında yer alan Longoz, zengin bitki ve hayvan türlerini barındırıyor. 243 kuş türüne ev sahipliği yapan longoz biyolojik çeşitliliğiyle görenleri hayran bırakıyor. Ziyaretçiler, yürüyüş parkurunda dolaşarak ve longozda tekne turu ve gondolla gezi yaparak doğal güzellikleri keşfediyorlar. Longoz, bilhassa son günlerde yerli yabancı turistlerin turlarının da uğrak yerleri arasında yer alıyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden gezmeye ve piknik yapmaya gelen vatandaşlar gönüllerince gezip piknik yapıp hediyelik eşyalardan da alıyorlar” dedi.

Ziyaretçilerini cezbeden bir güzelliğe sahip olan Acarlar Longozu’nu dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini belirten İspiroğlu, “Ülkemizde sadece 3 tane bulunan su basar ormanlarından biri olan Acarlar Longozu’nu dünyaya tanıtacağız. Acarlar Gölü Longoz Ormanı’nın geniş kitlelere tanıtımı ile hem yörenin kültür ve turizm potansiyeline katkı sağlayacağız, hem de burayı gelir getiren bir alan haline getireceğiz” diye konuştu.


“Organik bahçe vatandaşların ilgi odağı”

Acarlar longozunun kenarında bulunan sebze bahçesinde de köylü vatandaşlar organik sebze yetiştiriyorlar ve gelen turistler bahçeden kendileri toplayıp ürünleri satın alabiliyorlar. Gün boyu piknik yapan vatandaşlar ahşap yürüyüş yollarında da gezinti yapıyorlar.

Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurt dışından, Aacarlar longozunu gezmeye gelen vatandaşlar, longozu çok beğendiklerini gerçekten dünya harikası bir yer olduğunu söylediler./ Mehmet KARAKAŞ