Geçtiğimiz hafta boyunca etkili olan kar yağışının ardından, karların erimeye başlamasıyla birlikte Acarlar Longozu taştı. Longozda bulunan tesis tamamen su altında kalırken, Karasu ve Kaynarca ilçelerini birbirine bağlayan karayolu da sel taşkınından nasibini aldı.

Köylerden taşımalı sistemle okullarına giden öğrenciler taşkın nedeniyle karayolundan geçemeyince traktör römorkunda taşındı.

acarlar_longozu_tasti2.jpg

İstanbul’dan Samsun’a gittikleri öğrenilen İtalyan Mihale Amuninni ile Fransız Agnes Dubtllot isimli turistler de mahsur kaldıkları yoldan traktörle geçirildi.

Taşımalı sistem servis şoförü Hüseyin Genç, su taşkını dolayısıyla yolun kapandığını belirterek, “Acarlar gölü taşınca öğrencileri araçlarımızla geçiremedik. Bu nedenle öğrencileri traktörle taşımak zorunda kaldık” dedi.

acarlar_longozu_tasti3.jpg

Su taşkını nedeniyle yolu kapanan Karasu Denizköy’e giden Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da, traktörle su baskını olan yerleri gezerek vatandaşlarla konuştu ve durum hakkında bilgi aldı. İspiroğlu, Denizköy ile Karamüezzinler köylerinin bu yıl ikinci kez su baskınına maruz kaldığını belirterek, “Taşımalı sistemle okullarına giden öğrencilerimizi köylü vatandaşlarımız traktörlerle okula taşıdı. Biz de DSİ ile irtibata geçerek longoz ile Sakarya nehri arasında bulunan Okçu deresinde çalışmalara başladık. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sel felaketlerini önlemek için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi./ Mehmet KARAKAŞ

acarlar_longozu_tasti5.jpg

acarlar_longozu_tasti6.jpg