Kaynarca ve Karasu İlçesinin ortasında bulunan ve Türkiye’nin ikinci büyük subasar ormanı olan Acarlar Longozu’nda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Valiliği, Kaynarca ve Karasu Belediyelerinin desteğiyle bu yıl 2.’si yapılan Acarlar Longozu Nilüfer Şenliğine ilgi büyük oldu. Kaynarca İlçesi Turnalı Köyünde gerçekleştirilen şenliğe katılan vatandaşlar longozu, kanolarla gezme imkanı buldular.

Acarlar Longozu 2. Nilüfer şenliklerine katılan Sakarya Vali yardımcısı Adem Saçan, “Burayı iyi bilen arkadaşlarımız ve köylü vatandaşlarımız beni gezdirdiklerinde longozun ana merkezine ulaşamadıklarını söylediler. Bütün bir günümüzü buraya ayırarak kano gezintileri yaptık. Burası güzelliklerle dolu bir yer ve biz aslında şenlik süresini geçirdik. Nilüferlerin en yoğun çıktığı zaman Mayıs sonu ve Haziran ayı ortalarıdır. Beyaz, sarı hatta mor çiçeklerle her tarafın sardığı bir ortamda, çok etkileyici ve büyülücü bir görüntü oluyor. İleriki yıllarda burayı panayır ve eğlence görüntüsünden çıkarıp Uluslar arası boyuta taşımayı amaçlıyoruz” dedi.

acarlar_longozu2.jpg

Longozun Türkiye’de ne anlama geldiğini bilen insan sayısının çok az olduğunu da belirten Saçan,  “Ben de burada görev yaparken longozla tanıştım. Burada çok değerli bitkiler ve  doğa yaşam ortamı mevcut” diye konuştu.

Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel de, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen şenliği devam ettirmek amacında olduklarını söyleyerek, Acarlar Longozunu sadece Türkiye’ye değil, dünyaya da duyurmak istediklerini dile getirdi.

Şenliğe katılan vatandaşlar da longozun çok beğendiklerini belirttiler.

acarlar_longozu3.jpg

Bu yıl ikincisi yapılan Acarlar Longozu Nilüfer şenliklerinde halk oyunları gösterilerinin yanı sıra, kent orkestrası ve Karadeniz sanatçısı Yasemin Yıldız vatandaşlara konser verdi. /Mehmet KARAKAŞ

acarlar_longozu4.jpg