ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki göstermek amacıyla Hendek’te tepki yürüyüşü düzenledi.

Hendek Rasimpaşa Camiinde kılınan Cuma Namazının ardından cami önünde toplanan kalabalık, yapılan basın açıklamasının ardından Üniversite Caddesi üzerinden Hendek Meydanı’na yürüdü.

Hendek Gençliği öncülüğünde Sıtkı Yaz, Oktay Yaşa, Gürkan Özer, Tamer Albayrak, Burak Atmaca, Muhammed Erci ve Hüseyin Yaz tarafından organize edilen yürüyüşe Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Saadet Partisi Hendek İlçe Başkanı Ferhan Ağra, Belediye Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rasimpaşa Camii önünde yapılan basın açıklamasının ardından Üniversite Caddesi üzerinden ABD ve İsrail aleyhine slogan atarak ilerleyen grup Hendek Meydanı’nda toplandı.

Hendek Meydanı’nda yapılan ortak bildiri ile Müslümanlar için özel olan Kudüs hakkında basın açıklaması yapan grup üyeleri daha sonra İstiklal Marşını okudu. İstiklal Marşının ardından kalabalık grup sloganlar atarak ABD ve İsrail bayraklarını ateşe vermesinin ardından sessizce dağıldı.