Meclis Başkanı Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Başkanvekili Orhan Yılgenci ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Hunter, Sakarya’yı, şehrin fırsatlarını ve hedeflerini dinledi, işbirliği çalışmalarını konuştu. Sakarya’nın potansiyeli ve değerleri ile Türkiye’nin yıldızı olmaya aday olduğunu aktaran Altuğ’a cevaben Hunter, “Disiplinli çalışmalarınız için sizleri tebrik ediyorum. Dikkatimiz Sakarya’nın üzerinde. İşbirliği çalışmalarımızı artırarak sürdürmek istiyoruz” dedi.

Başkonsolos Hunter SATSO’yu ziyaret etti

Sakarya, tüm sektörlerde iddialı çalışmaları ve şehrin dinamiklerinin birlikte hayata geçirdiği projelerle dikkatleri üzerinde toplamaya devam ediyor. İhracatta Türkiye’nin ilk 5 il arasında olmayı hedefleyen Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), işbirliği çalışmaları kapsamında ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter’ı misafir etti. Gerçekleştirilen toplantıya, SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Başkanvekili Orhan Yılgenci, Yönetim Kurulu Üyeleri; Fatma Aygün Kâhya, Emrullah Terzioğlu, Burhan Akçam ve SATSO Genel Sekreteri Yiğit Ateş katıldı.

İhracatta hedef ilk 5!

Sakarya ekonomisinin ayrıntısıyla değerlendirildiği sunumun ardından açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Akgün Altuğ, şehrin tarihinde ve kültüründe ticaretin merkez olduğunu vurguladı. Adapazarı’nın ismiyle müsemma olduğunu, birçok milletten insanın bir arada huzurlu bir şehir yaşamı oluşturduğunu belirten Altuğ, “Birçok farklı meslekte dünyanın farklı ülkeleri ile ticaret yapan, üretmenin değerine inanan ve bilen, son yıllardaki ortak başarılı çalışmaları, yüksek potansiyeli ve değerleri ile Türkiye’nin yıldız şehri olmaya aday bir şehrimiz var. İhracatımızın farklı sektörlere yayılması ve büyük pazarlara ulaşması için önemli çalışmalarımız var. ABD ile ticaretini ciddi manada yükselten, Amerikan firmalarla her iki ülkede ortak yatırımlar yapmak için çalışmalar yapan firmalarımız var. İhracat hedefimiz Türkiye sıralamasında ilk 5 il içinde yer almak. Otomotiv sektörü başta olmak üzere birçok sektörde kaliteli ve farklı bir konumumuz var. Bunu genişletmek için üzerimize düşeni yapmak isteriz. Şehrimize ve insanımıza güveniyoruz” ifadelerini kullanırken Başkanvekili Orhan Yılgenci, iki ülke arasındaki ilişkilerin artırılması noktasında SATSO’nun projeler oluşturduğunu aktardı ve tanıtım çalışmaları için hazır olduklarını belirtti.

ABD işbirliği çalışmaları başlıyor

Sakarya sunumundan etkilendiğini belirterek sözlerine başlayan Başkonsolos Hunter, Sakarya’nın İstanbul’a yakın ticaret merkezlerinden olmaya aday şehir olduğunu belirtti. Sanayide Amerikan yatırımcıların ilgisini çekecek önemli gelişmelerin olduğunu açıklayan Hunter, turizmde de gelecek vaat eden bir şehir ile karşılaşmaktan memnuniyet duyduğunun altını çizdi. Hunter, “Sunumları izledim. Beşköprü ve Sapanca Gölü’nü görme fırsatım olmuştu ancak Sakarya’yı hiç bu kadar ayrıntısı ile dinleme ve görme imkânına sahip olmamıştım. Disiplinli çalışmalarınız için sizleri tebrik ediyorum. Gelişmeleri takip ediyoruz. Dikkatimiz Sakarya’nın üzerinde. Umarım karşılıklı yatırımcı ilişkilerini daha çok yükseltiriz. Uzman arkadaşlarımızla birlikte çalışmalar yapalım. Sakarya üzerinde ve özelinde ne yapmamız gerekiyor bütün bunları birlikte değerlendirelim. İşbirliği çalışmalarımızı artırarak sürdürmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Ekonomi ve şehir yaşamı, tanıtım çalışmaları, hedeflenen projeler ve işbirliği çalışmaları yol haritası üzerine değerlendirmelerin gerçekleştiği toplantının sonunda Meclis Başkanı Akgün Altuğ, Hunter’a SATSO tarafından şehir turizmine kazandırılan Taraklı Fenerli Konak tablosunu ve SATSO tarihi tanıtım kitabını hediye etti. Yakın ilgiden ve çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Hunter, Altuğ ve Yılgenci’ye teşekkür etti.