Büyük beğeni gören serginin açılışında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, projenin 81 ilde 81 okulda eş zamanlı olarak yapıldığını belirterek, tüm illerimizle ilgili posterlerin yer aldığı serginin çok muhteşem bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Arifiye İlçesine bağlı Hacıköy İlk/Ortaokulu koordinatör öğretmenleri Fadime Aksoy ve Metin Burçak’ın öncülüğünde hazırlanan serginin açılışına; Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Kahraman, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç, Cumhuriyet Savcısı Yakup Özdemir,  İl ve ilçe yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yerli Malları kullanmanın öneminin dile getirildiği sergi açılışında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; “Türkiye çapında 81 ilde 81 okulda eş zamanlı olarak yapılan projenin ulusal eTwinnig onaylı olması çalışmanın değerini bir kat daha arttırmıştır. 81 ilimizi Sakarya’da, Arifiye’de, Hacıköy’de ağırlamaktan, her yeri muhteşem güzelliklerle dolu illerimizin eşsiz güzelliklerini Hacıköy İlkokulundaki sergide görmekten büyük mutluluk duyduk” dedi.

Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı da konuşmasında; ülkemizin her yerinin ayrı bir güzelliği olduğuna, aynı bayrak altında bu güzellikleri paylaştığımıza vurgu yaparak; “İlçemizin bir okulunun bu güzellikleri bir proje kapsamında sergilemesi bizleri mutlu etmiştir. Projede emeği geçen öğretmenlerimize, ilçe yöneticilerimize, okul yöneticilerimize, bizlerden desteğini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre’ye ve her zaman yanımızda görmekten mutlu olduğumuz Arifiye Belediye Başkanımız İsmail Karakullukça’ya teşekkür ederim “dedi


Sergiyle ilgili öğrencilerin hazırladığı sunumun izlenmesinin ardından “81 İliz Hepimiz Biriz” isimli poster sergisi gezildi. Öğrenci velilerince hazırlanan yerli ürünlerin ikram edildiği serginin önümüzdeki günlerde ilimiz merkezinde de açılmasıyla ilgili çalışma yapılacağı belirtildi.