Mehmet Nuri İlkokulu ve Şehit Ahmet Akyol İlkokulu'nun üstlenmiş olduğu “81 İlde Şanlı Bayrağım” eTwinning Proje Sergisi açılışına; İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Kahraman, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Kıvcı, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Türkiye genelinde her ilin özelliğini ön plana çıkaran öğrencilerin özgün bayrak tasarımlarından oluşan sergi büyük beğeni topladı.

Çok değişik çalışmalar yer aldığı sergide farkındalık oluşturmak amacıyla bayraklar illerden getirilen fındık, çay, deniz kabuğu, kayısı çekirdeği, zeytin çekirdeği, mermer, seramik ve buğday tanesi kullanılarak yapıldı.

Örneğin Erzurum'un kadayıf çalışması, Ordu'nun fındığı, Kilis'in zeytin çekirdeği, Sakarya'nın kabak çekirdeği, Rize'nin çay yaprağı ve çay tohumu gibi çalışmalar çok dikkat çekti.

Projede işbirliği yapan Şehit Ahmet Akyol İlkokulu Müdürü Tekin Ateş ve Mehmet Nuri İlkokulu Müdürü Bekir Avcı; “Öğrencilerimiz bu proje ile yaparak yaşayarak bayrak sevgisini pekiştirdiler. ‘e Twinning 81 İlde Şanlı Bayrağım’ Projesinin parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Projeyi üstlenen Mehmet Nuri İlkokulu sınıf öğretmeni Güzin Erci ve öğrencilerine, Şehit Ahmet Akyol İlkokulu sınıf öğretmeni Tezcan Yıldırım ve öğrencilerine, serginin hazırlanmasına yardımcı olan Mehmet Nuri İlkokulu sınıf öğretmeni Volkan Yılmaz'a, resim öğretmeni Çisil Vurgun'a, Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu öğretmeni Ergün Ünlü ve Eser İlkokulu sınıf öğretmeni Sultan Ünlü'ye, sergi açılışına mehter takımıyla güzellik katan Mehmet Nuri İlkokulu sınıf öğretmeni Osman Demir ve öğrencilerine, velilerimize çok teşekkür ediyoruz” dediler.