Engelliler, sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler ile şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malullerini kapsayan 8 bin 920 kişinin kamuya atanacağı kura töreni Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımı ile gerçekleştirildi.

Noter huzurunda yapılan kurayla 4 bin 682'si engelli, 3 bin 163'ü sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler ve bin 75'i şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malulleri olmak üzere toplam 8 bin 920 dezavantajlı vatandaşın ataması yapıldı.

Atama öncesi kürsüye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ise sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler ile şehit yakını, gazi ve gazi yakını ile engelli vatandaşlara yönelik çok anlamlı bir konuşma yaptı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasında, “Her ne olursa devletimiz şehit ve gazi yakınlarına minnetini gösterecektir. Bir gazi yanı başında aciz bir devlet değil, her an elini uzatabilecek güçlü bir devlet görmek isteyecektir. İşte biz böyle bir devlet için çaba gösterdik. Son bir yıl içinde 11 bin 797 şehit ve gazi yakınını kamuda istihdam etmiş bulunmaktayız. Her ne şartta olursak olalım sizin o candan evlatlarınızın emanetini ayakta tutmaya devam edeceğiz. Devlet bir zamanlar engel tanımayan kardeşlerimizin yanında değildi, ama bugün gururla söylüyorum bütün engel tanımayan kardeşlerimizin yanında olan kudretli bir devlet var. Daha önce görmezdik. Birçoğu evlerine kapanmıştı. Pek çok aile sakin bir eksiklik gibi onlardan hiçbir zaman bahsetmezdi. Ama onlar artık her yerde. Onların haklarını ve hukuklarını korumak da devletin görevidir. Geçen hafta engelliler haftası vesilesi ile karşılaştığım Senem kardeşimizin karıncalara yazdığı mektup adeta bir manifesto niteliğindeydi. Toplamda 37 bin engelli kardeşimizin bu zamana kadar atamasını yaptık. Devlet bütün çocukların anne babasıdır, bütün çocukların ailesidir. O yüzden yine sosyal hizmet kanunu çerçevesinde 3 bin 163 çocuğumuza iş imkanı sağlayacağız. Benim için iki koku çok önemlidir biri çocuk kokusu, diğeri ise kitap kokusudur. Gördüğü her çocukta kendi çocuğunu görmeyen birisinin devlet görevi yapması caiz değildir. Ben imkanı olan bütün ailelerimizi koruyucu aile olmaya çağırıyorum. Sosyal Hizmetlerdeki çocuklarımıza aile şefkati gösterelim. Eşim ile birlikte 23 Nisan'da alışılmışın dışında bir şey yaptık ve bir çocuk tutuk evine gittik. 3 saat durduk bizi bırakmak istemediler. Bir Başbakanı karşılarında gördüğü değil şefkat gösteren birileri ile karşılaştıkları için bu duygulara sahip oldular. Hangimiz hata yapmıyoruz. O yaştaki çocukları alıp o girdaptan doğru yola sevk edemiyorsak bu onların değil bizlerin suçudur. Bundan sonra bu çocuklarımız için devletin bütün imkanlarını seferber edeceğiz” dedi./ haber7.com