Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile YAZAKİ Otomotiv Yan Sanayi A.Ş. arasında UMEM Projesi kapsamında “Kablo Ağı Bantlama Elemanı” mesleğinde 750 kişilik istihdam garantili kurs programı düzenlenmesi konusunda sözleşme imzaladı.

Yapılan sözleşme ile fabrikada 20 gün süreli kurs programı düzenlenecek ve akabinde üç aylık işbaşı eğitim programı yoluyla işsizlerin meslek edinmeleri sağlanarak istihdamları gerçekleştirilecek. Kursiyerlere, kurs programı süresince günde 20 TL kursiyer ücreti, işbaşı eğitim programı süresince de günlük 25 TL ve aylık 650 TL ödeme yapılacak. Ayrıca, eğitim programı süresince, kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığına karşı sigortaları ile genel sağlık sigortası primleri de İŞKUR tarafından ödenecek.

Diğer taraftan, fabrika çalışanlarının % 70’inin kadın olması ve kurs programına ağırlıklı olarak kadınların katılacak olması nedeniyle, kadın istihdamının desteklenmesi noktasında pozitif katkı sağlayacak. İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, uygulanacak olan eğitim programının, işsizlikle mücadelede dezavantajlı gruplar arasında sayılan kadınların istihdam edilebilirliklerini artırmaya yönelik olması ve sanayide istihdamın maliyetinin yüksek oluşu dikkate alındığında İŞKUR’un bu desteğinin, gerek işsizler ve gerekse işverenler açısından önemli olduğunu belirtti. Söz konusu kurs programı sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara kurs bitirme sertifikası verilecek. Dolayısıyla, sertifika almaya hak kazananlarının istihdamda kalıcı olmaları sağlanacak. Kurs programı, firmaya nitelikli işgücü ve sertifikalı eleman desteğinde bulunmanın yanı sıra, 42 aya kadar SGK Prim teşviki de sağlayacak.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya sözleşme imzalarken yaptığı açıklamada, İşverenlerin nitelikli işgücü ihtiyaçlarının İŞKUR’un eğitim programları yoluyla desteklendiğini, UMEM Projesiyle her işletmeye uygun mesleki eğitim programı oluşturulabildiğini ve böylece firmaların nitelikli işgücü maliyetini azaltarak, rekabet güçlerini artırmaya çalıştıklarını ifade etti. YAZAKİ A.Ş. Genel Müdürü H. Sinan Kar ve Fabrika Müdürü S. Alper Yıldıztaş imza töreninde Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personelinin yakın ilgileri nedeniyle İl Müdürlüğü personeli ve İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne verdikleri destek için teşekkür etti.