İl Genel Meclis toplantısında MHP’li üyelerin de kabul oyu vermesiyle, İl Özel İdaresi’nin 2013 yılı bütçesi 74 milyon 500 bin TL olarak kabul edildi. 

İl Genel Meclisi Kasım ayı son toplantısı Oktay Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. 2013 yılı bütçesinin görüşülüp oylandığı meclis toplantısında, bütçenin okunmasından önce meclis başkanı Oktay Yıldırım, grup başkanvekillerine bütçe üzerinde fikirlerini beyan etmek üzere söz verdi. Bütçe üzerinde partisinin görüşlerini açıklayan MHP grup başkanvekili Salih Okutan, bütçenin her kurumda pusula görevi gördüğünü belirterek “Bizim pusulamız arızalı. Siyasi irade kaynak bulamayınca bizim gibi kurumların da yapacak bir şeyi kalmıyor” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti grup başkanvekili Ali Kaba da bütçe imkanlarının sınırlı olduğu ifade ederek “Gönül isterdi ki bütçemiz büyük olsun fakat bu bir hesap meselesi. Bunun hesabını yapamayan eski iktidarlar, ülkeyi bu hale getirmişlerdir. evet bütçe yetersiz ama yeterli hale getirmek için de borçlanmak gerekir. Borç alırsak da bunun geri ödenmesi gerekir. Kısıtlı imkanlarla hazırlanan bu bütçenin İlimize hayırlı olmasını dişliyorum” diye konuştu.

Ali Kaba’nın ardından Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Alim Gür yaptığı konuşmasında bütçenin her şeye rağmen büyük bir gayretin eseri olduğunu söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından 2013 yılı bütçesi ile 2014-2015 yılları gelir bütçeleri kalem kalem oylandı. MHP’li meclis üyelerinin de oybirliğiyle İl Özel İdaresi’nin 2013 yılı bütçesi 74 milyon 500 bin TL olarak kabul edildi. Meclis üyeleri dün akşam saat 18.00’de Reisoğlu’nda bütçe onuruna verilen yemeğe katıldılar.