Olay, 11 Aralık tarihinde Akyazı ilçesi Adliye Kavşağında meydana gelmişti. Akşam saatlerinde yoğunlaşan trafik nedeniyle yaya olarak Adliye kavşağına gelen yaşlı adam yolun karşısına geçemedi. Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığında görev yapan ve mesai bitimi karakoldan ayrılan 2 jandarma, yaşlı adamı fark etti. Araçlarını durduran ve Mürsel Altun’un yanına giden jandarmalar, yaşlı adamın karşıya geçemediğini öğrendi. Bunun üzerine, jandarma personelinden biri trafiği durdurdu, diğeri ise Altun’u sırtına alarak karşıya geçirdi.

İki jandarma personelinin bu davranışı büyük takdir toplarken, 71 yaşındaki Mürsel Altun, kendisini sırtına alıp yolun karşısına geçiren jandarma personelini Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ziyaret etti. Altun'un oğlu da, babasına yardımcı olan jandarma personeline teşekkür etti.

Öte yandan, Akyazı Cumhuriyet Başsavcısı'da jandarma personelini tebrik ederek, “Görüntüleri izlediğimde çok duygulandım. Her koşulda aziz milletimiz askerimizin, polisimizin yanında olduğu gibi devletimizin tüm kademeleri vatandaşlarımızın yanında olduğunun en güzel örneğine Akyazı da bir kez daha şahit olduk. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi. / www.akyazihaber.com