Hatırlanacağa üzere, yeni stadın yapılmasıyla birlikte eski stat arazisi TOKİ’ye devredilmiş, TOKİ’nin açtığı ihaleyi ise Şen Piliç’in sahibi Haşim Gürdamar’ın sahibi olduğu PD Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı firması 80 milyon liralık teklifle kazanmıştı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi de, TOKİ’ye devredilir devredilmez stat arazisini imara açmıştı.

Ancak eski stat arazisinin yeşil alan olarak kalması yönünde imza kampanyası başlatılmış ayrıca İnşaat Mühendisleri Sakarya Şubesi tarafından da alanın imara açılması ve plan tadilatına ilişkin dava açılmıştı.

İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, İMO tarafından eski Atatürk Stadyumu alanında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ve Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 13 Mart 2017 tarihinde 3/160 Sayılı Meclis Kararı ile onaylanan, stadyum alanının imara açılması ile ilgili plan tadilatı konusunda bilirkişi heyetinin raporunu hazırlayıp mahkeme başkanlığına sunduğunu açıkladı.

İMO Başkanı Hüsnü Gürpınar, "Odamız tarafından dava edilen ve T.C. Sakarya 2. İdare Mahkemesi’nde 2017/487 Esas No’lu dosya ile dava süreci devam eden; İlimiz eski Atatürk Stadyumu alanında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından 13.Mart.2017 tarihinde 3/160 Sayılı Meclis Kararı ile onaylanan, Stadyum alanının imara açılması ile ilgili plan tadilatı konusunda; T.C. Sakarya 2. İdare Mahkemesi Başkanlığı tarafından Bilirkişi incelemesi yaptırılmış olup, Bilirkişi heyeti tarafından konu ile ilgili rapor hazırlanmıştır. Bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan raporda, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ve Sakarya Büyükşehir tarafından onaylanan Stadyum alanının imara-yapılaşmaya açılması ile ilgili plan değişikliği işleminin; Şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına uygun olmadığı kanaati oluşmuş ve hazırlanan rapor mahkeme başkanlığına sunulmuştur” dedi.

Şimdi ilk beklentimiz, mahkemenin, bilirkişi heyetinin sunduğu raporu dikkate alarak bu alana imar izni vermemesi. Ardından da Sakaryalı milletvekili adaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek, eski stat arazisinin Millet Bahçesi yapılması yönünde alışmalar yapmasıdır.