Serdivan bölgesinde elektrik altyapı çalışmalarına ağırlık veren SEDAŞ, yeni yatırımlarla birlikte şebekede kapasite artışına, genişleme, yenileme ve iyileştirme hizmetlerine ve bunların sonucunda enerji arzını 7/24 kalite ile sürdürmeye devam edecek.
 
2016 yılı yatırım programı kapsamında; Serdivan Arabacıalanı Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi ve İstiklal Mahallesinde yer altı tesis çalışmaları ve Kazımpaşa ile Aralık Mahallelerinde trafo tesis yatırım çalışmalarını da yapacak. Bölgesel kesintilere yol açan elektrik arızaları ile planlı bakımlarda yapılan enerji kesintilerinde kesintiden etkilenen mahalle, cadde ve sokakların minimum seviyeye indirilmesi için alternatif hat çalışmalarını da sürdüren SEDAŞ, yeni yapılacak şebeke ile İstiklal mahallesini mevcut Kazımpaşa enerji nakil hattından ayrılmasını gerçekleştirecek. Şebeke yapım çalışmalarında planlı kesintiler yapıldığına dikkat çeken yetkililer, yatırım yapılan bölgeler için sedas.com web sayfasından da planlı kesinti bilgilerini alabileceklerini belirttiler.
 
Ekonomik ömrü dolan hatlar yeniliyor
SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven, SEDAŞ’ın ekonomik ömrünü dolduran şebekelerin yenilenmesi yönünde yatırımlarını gerçekleştirmesine özen gösterdiğini ve yatırımlarını bu kapsamda belirlenmesinin de yasal bir zorunluluk olduğunu belirtti.
Serdivan’da yürütülen şebeke çalışmaları hakkında detaylı bilgiler aktaran Güven, “Serdivan İlçemizde kaliteli ve sürekli enerji hizmetinin sürdürülmesi için şebekede kapasite artışlarına da önem gösteriyoruz. İstiklal Mahallesi, Serdivan Caddesi üzerinde bulunan mevcut 630 kVA gücündeki trafoyu 1600 kVA’ya ve Aralık Mahallesinde bulunan 160 kVA gücündeki trafoyu 250 kVA’ya çıkartarak muhtemel gerilim düşümü sorunlarını önlerken, aynı zamanda bölgeden gelebilecek enerji taleplerine de cevap verilecek şebeke altyapısı sağlanacak.  Aynı şekilde Arabacıalanı Mahallesinde yer altı tesis çalışmalarıyla birlikte şebekede kapasite artışı ve trafo ilavesi için çalışmalar halen devam ediyor” dedi.
Güven, Kemalpaşa Mahallesi Üniversite caddesi projesi kapsamında mevcut 250 kVA gücündeki trafonun 400 kVA gücüne  yükseltildiğini de sözlerine ekledi.

 
Serdivan’da yeraltına 60 bin metre kablo çekilecek
SEDAŞ Dağıtım Varlıkları Grup Müdürlüğü kontrolünde yürütülen çalışmalarla, kapasite artışlarının yanında Serdivan bölgesine ayrıca 3 adet ilave trafo beton köşk kabin tesisi yapılacağı ve 20 bin metre orta gerilim kablosu ile 40 bin metre civarında alçak gerilim yeraltı bağlantı kablosu tesis edileceği belirtildi. Sokak aydınlatması yatırım çalışması kapsamında da SEDAŞ, 300 adet aydınlatma direğinin tesisini de bu kapsamda yürütecek. Serdivan İlçesinde bitme aşamasına gelen tesis çalışmalarını da açıklayan Bekir Sami Güven, Kemalpaşa Mahallesi, Üniversite caddesi ve Kazımpaşa Mahallesinde devam eden şebeke yatırım faaliyetlerinin son aşamaya geldiğini belirterek, Arabacıalanı Mahallesindeki çalışmanın ise bayramdan sonra başlayacağını ifade etti.