Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye’nin en ileri teknolojiye sahip arıtma tesisi olan, Hızırilyas İçme suyu Arıtma Tesisi açılışının 22 Mart Dünya Su Günü’nde gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.

Sona gelindi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Hızırilyas Tepesi’nde inşa edilen son teknoloji arıtma tesisi, 22 Mart Dünya Su Günü’nde açılacak. 27 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen 6 yeni arıtma tesisi çalışmalarında sona gelindiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehrimizin içme suyu geleceğini garanti altına almak için 6 yeni arıtma tesisi çalışmalarına başlamıştık. Serdivan Hızırilyas Tepesi’nde, Sapanca Muradiye ve Kurtköy’de, Hendek Yeşilyurt’ta, Karapürçek ve Hacımercan’da inşa ettiğimiz son teknoloji arıtma tesisi çalışmalarında sona gelindi. Hızırilyas Tepesi’nde inşa edilen ve kapasitesiyle Türkiye’nin en ileri teknoloji arıtma tesisi olan tesisimizde deneme çalışmalarını başlatmıştık. İnşallah deneme çalışmalarının tamamlanmasıyla 22 Mart Dünya Su Günü’nde bu tesisin açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.  

Türkiye’de tek

Hızırilyas Tepesi’nin Sakarya’nın yeni içme suyu merkezi olacağını kaydeden Başkan Toçoğlu, “Hızırilyas Tepesi’nde inşa ettiğimiz arıtma tesisi, 9 bin metreküp saatlik kapasitesiyle ve tamamen insansız çalışacak teknolojisiyle Türkiye’de tek olacak. Siemens kalitesiyle inşa edilen bu tesis sayesinde uzun yıllar vatandaşlarımızın çeşmelerinden birinci sınıf içme suyu akacak. İlçelerde yapılan arıtma tesislerimizin çalışmaları da büyük bir hızla sürüyor. İlçelerdeki tesislerimiz de 22 Mart’tan kısa bir süre sonra açılışa hazır hale gelecek” ifadelerini kullandı.