Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Mülki İdare Amirleri 2015 Kararnamesinde Giresun’da altı kaymakamın görev yeri değişirken, kadrosu boş olan bir vali yardımcısı ve iki ilçeye de yeni kaymakamlar atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre Giresun Vali Yardımcılığı'na Sakarya Vali Yardımcısı Recep Uzal atanırken, Giresun Valiliği Kaymakam Adayı Bünyamin Karaloğlu ise Domaniç Kaymakamlığı'na atandı.

Bir süre önce atamaları yapıldığı için koltukları boş olan Piraziz Kaymakamlığı’na Erzurum Valiliği Kaymakam Adayı Hamit Genç ve Sinop Valiliği Kaymakam Adayı Hamit Bağlama Güce Kaymakamlığı’na atandı.

Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz Ankara Vali Yardımcılığına, Latif Memiş Sakarya Vali Yardımcılığına ve Abdullah Abid Öztoprak ise Kalecik Kaymakamlığına atandı.

Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan Kayseri Vali Yardımcılığına atandı.

Giresun’un Alucra, Çanakçı, Dereli, Espiye, Keşap ve Tirebolu ilçelerinin ise kaymakamlarının görev yerleri değişti. Alucra Kaymakamı Tunahan Çil Sütçüler Kaymakamlığı'na,Çanakçı Kaymakamı Ertuğrul Örnek Borçka Kaymakamlığı’na,Dereli Kaymakamı Ömer Faruk Kala Doğansar Kaymakamlığı’na, Espiye Kaymakamı Osman Bilgin Alaşehir Kaymakamlığı’na, Keşap Kaymakamı Polat Kara Kumluca Kaymakamlığı’na, Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfü Yaran ise Konya Ereğli Kaymakamlığı’na atandı. Atamayla boşalan kaymakamlıklardan; Alucra’ya Felahiye Kaymakamı Ferhat Vardar, Espiye’ye Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, Keşap’a Ağrı Vali Yardımcısı Rasim Belge ve Tirebolu’ya ise Lapeski Kaymakamı Ayhan Ravlı atandı. /İHA