Sakarya Valiliği ve Akyazı Belediyesi’nin katkılarıyla Koruyucu aileler onuruna 6. Geleneksel Koruyucu Aile Yemeği Kuzuluk Tabiat Park’da düzenlendi. Düzenlenen yemeğe Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş, Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Nusret Soylu, Akyazı Kaymakamı Kamuran Ballı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı Başsavcısı Bahadır Altan Bayındır, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve koruyucu aileler katıldı.

Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu yaptığı açıklamada, "Toplumsal değerlerin ve iyiliklerin yaşandığı sevinçlerin paylaşarak çoğaldığı, üzüntülerin paylaşarak azaldığı aile içimi tutum çok önemlidir. Koruyucu aile oluşturma modeli toplumda farkındalık oluşturmuştur. Geçen yıl Sakarya olarak ev sahibi olduğumuz tüm Türkiye’den koruyucu aileleri misafir ettiğimiz koruyucu aile şenliğinden bu yana birçok aile katılmıştır. Burada bize katılan bu ailelere teşekkür ediyorum" dedi. 

Koruyucu aileler verilen onur yemeğine ev sahipliği yapan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ise yaptığı açıklamada, "Akyazı Belediyesi olarak Valimizi ağırlayarak onur bulduk. Bir devletin toplumum çekirdeği olan aile ne kadar sağlam olursa o devlet o ülke o kadar güçlü hale gelir. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti aile kavramını düşünerek kendisini güçlü kılmıştır. Bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti hükümetine teşekkür ediyoruz” dedi.
Gece sonunda Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş, Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Nusret Soylu, koruyu ailelere plaket takdim etti.