Sakarya’da faaliyet gösteren 51 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri bir araya gelerek, Suriye’ye yardım kampanyası başlattı.

Sakarya İHH öncülüğünde gerçekleştirilecek yardım kampanyasına, Özgür-Der, SABED, MEB-DER, Hûma UÖD, ADADER, TA-Hİ-DER, MTTB, Tasavvuf Vakfı Sakarya Temsilciliği, Birlik Vakfı Sakarya Şubesi, Kültür Memur Sen, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube, SİMDER, Ensar Vakfı Sakarya Şubesi, Cihannüma, Yedirenk UÖD, Yedihilal, Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube, İlim ve Hikmet Vakfı, Şuurlu Öğretmenler Derneği, YÖÇEYDER, Anadolu Platformu, Mimar ve Mühendisler Grubu, Erbakan Vakfı, Hak-İş İl Başkanlığı, Hizmet-İş Şube Başkanlığı, Çelik-İş Şube Başkanlığı, Öz Orman-İş Bölge Başkanlığı, Öz Gıda-İş Şube Başkanlığı, Enerji-İş İl Temsilciliği, Öz İş İl Temsilciliği, MBD, MÜSİAD, TÜGVA, Orman Mühendisleri Odası, Toç Bir- Sen, İMH Sakarya, Hayrat Vakfı, Hayrat İnsani Yardım Vakfı, KATREDER, PESA, Cihan Derneği, Sağlık Sen, Büro Memur Sen, SAKEV - Sakarya Kültür ve Eğitim Vakfı, Genç MEMUR-SEN, Zafer Kültür Merkezi, Türkiye Camii Ve Kuran Kursları Federasyonu, Gönüleli Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve Ribat Eğitim Vakfı temsilcileri imza attı.

Düzenlenen toplantının ardından yapılan basın açıklamasında, “Katliamın 6. yılına girildiği Suriye’de, İran destekli Esed rejimi güçlerinin ve Rusya’nın her gün sivillere yönelik bombardımanları sürmekte. Halep, şer ittifakı tarafından ablukaya alınmış çocuk, kadın, yaşlı gözetmeksizin, hastaneler ve okullar da hedef alınarak bombalanıyor ve hiçbir yardım malzemesinin girişine izin verilmiyor.
Hava saldırılarına karşı kendilerini koruyabilecek imkanlardan yoksun olan Halep halkı, çok ciddi zorluklar altında sürdürdükleri yaşam mücadelelerine birde açlıkla mücadeleyi  eklemiş, Müslümanların insaflı ve vicdanlı ellerinin kendilerine uzanmasını bekliyorlar.
Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan ekmeğin ham maddesi ‘un’ sıkıntısı baş gösterdi.
Suriye'de çok ciddi şekilde un sıkıntısı yaşanıyor. Öyle ki Suriye'deki çok sayıda fırın un temin edemediği için kapandı.
Kış geliyor, insanların insani yardıma ve özellikle una ihtiyacı daha da artacak.
Hava saldırıları sonrasında ölüm-kalım savaşı veren halk şimdilerde de açlık tehlikesiyle karşı karşıya…
Son zamanlarda tüm ajansların, bölgeyi ziyaret eden STK temsilcilerinin ve bölgede yardım faaliyeti sürdüren tüm kuruluşların temsilcilerinin, Suriye/Halep denince ilk kurdukları cümleler bunlar.
Yaşam malzemelerine ulaşmakta en büyük yolun Türkiye’den giden yardımlar olduğu, son aylarda yardımlarda çok ciddi azalmanın olduğu belirtilmekte.
Suriyeli mazlum kardeşlerimize yardım elimizi uzatmazsak çok sayıda kardeşimiz açlıktan hayatını kaybedebilir. O yüzden geç olmadan Suriyeli kardeşlerimizin çığlığına ses vermeliyiz.
15 Temmuz’da Türkiye’de yenilgiye uğrattığımız emperyalistlerin, Suriye üzerinden hedeflerine ulaşmalarına izin vermemeliyiz.
Durumun vahametine istinaden, Sakarya Halkına, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, ivedi olarak, “Her Evden Bir Çuval Un”, ‘‘Sofralarına Bir Ekmek de Sen Koy’’ düşüncesinden hareketle STK’lar olarak Suriyeli kardeşin ekmek bekliyor, bir çuval un da sen gönder diyoruz” denildi.