/MedyaDetay ÖZEL HABER 
Evli ve 3 çocuk babası 43 yaşındaki Bayram Batman, bir süre önce karaciğer kanserine yakalandı. Hastalığı ilerleyen ve sağlık durumu kötüleşen inşaat işçisi Batman, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsünde tedavi altına alındı. İddiaya göre, 50 gündür hastanede tedavi gören Batman, doktoru tarafından taburcu edilmek istendi. Ancak yakınları, maddi durumlarının iyi olmadığını ve hastanın durumunun da ağır olduğunu belirtip, evde bakım yapamayacaklarını söyleyerek, hastalarının taburcu edilmemesini istediler. Bu talep üzerine ise doktoru, “Burası otel değil. Alın hastanızı evde bakın” diyerek Bayram Batman’ı taburcu etti.

Batman’ın amcasının oğlu Hasan Batman, “Hastamızın durumu çok kötü. Evde bakmamız mümkün değil. Bu hastanın steril bir ortamda bakılması lazım. Evlerimizde bunu nasıl sağlayacağız? Hastanın her yerinde hortumlar takılı, nefes alamıyor. Doktordan hastamızı taburcu etmemesini rica ettik. Hastamız ölecekse bile bunun hastane ortamında olmasını istedik. Ancak bize ‘Burası otel değil’ dedi. Sonra da hastamızı, ilaçlarını yazıp taburcu etti. Hastayı ambulansla eve yolladılar” dedi.


Hasan Batman, konuyla ilgili olarak bazı siyasetçileri de arayıp yardım istediklerini ancak olumlu herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Kendi evinin müsait olmaması yüzünden kız kardeşi Filiz Ağıç’ın Yenigün Mahallesi’ndeki evine getirilen Bayram Batman ise, tüm olan biteni çaresizlik içinde izledi. / MEDYADETAY