Rüstem Keleş, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizi kapsayan 120 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 40 kilometrelik içmesuyu hattı projemizin ilk montajını gerçekleştirmiştik. Ferizli ve Söğütlü’yü sağlam altyapı ile buluşturacak projemizde çalışmalar devam ediyor. Çok hızlı bir şekilde bölgede şuan 3,5 kilometrelik kanalizasyon hattı döşedik” diye konuştu.

Kanalizasyon ve İçmesuyu Hattı
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Şehrimizin birçok noktasında altyapı çalışmalarımız sürüyor. SASKİ olarak Sakarya genelinde devam eden yatırımlarımızın toplam bedeli 550 milyon lirayı bulmuş durumda. Bu kapsamda Ferizli ve Söğütlü’ye de 45 milyonluk proje ile entegre bir altyapı sistemi kuruyoruz. Bu proje ile Ferizli ve Söğütlü’yü sağlam altyapı ile buluşturacağız. Söz verdiğimiz gibi 16 ilçemizde bütün altyapı projelerini bir bir hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Atıksuda Entegre Bir Sistem
Proje ile bölgedeki atıksu sorununu da tamamen ortadan kaldıracaklarını belirten Rüstem Keleş, “Çalışmalarına başladığımız 120 kilometrelik kanalizasyon hattı Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ile entegre olacak. Proje ile Ferizli ve Söğütlü’de atıksu sorunu yaşanmayacak. Böylelikle iki ilçemizde doğaya atıksu karışmayacak. Ayrıca proje kapsamında Söğütlü’ye inşa edeceğimiz 40 kilometrelik içmesuyu hattı ile ilçemizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. İnşallah projemizin tamamlanmasıyla bölgede atıksu sorunu tamamen ortadan kaldıracağız” dedi.