Adapazarı İlçe Belediyesi tarafından yatırımı gerçekleştirilen Sangarius, yapımını yüklenen firmanın iflas etmesi sonucu 4 yıldır çürümeye terk edildi. CHP Serdivan İlçe Başkanı Haluk Akbay, “Adapazarı Belediyesi bilboardlarda yaptığı hizmetleri boy boy reklam yaparken, adeta göl içinde çürüyen SANGARİUS inşaatını bu hale nasıl geldiğini halka anlatarak hesap versinler" dedi.

Adapazarı İlçe Belediyesinin 4 yıl önce törenle temelini attığı sosyal tesisler, yapımcı firma iflas edince inşattın yarım kalması ile 4 yıldır atıl şekilde duruyor. İnşaat alanı sular altında adeta bir gölü andırırken, su içinde kalan tesisi basın mensuplarına gösteren CHP Serdivan İlçe Başkanı Haluk Akbay, “AKP’li belediye başkanları, milletvekilleri, AKP yöneticileri, gösteriş peşinde kimsenin umurunda değil. 20 Haziran 2008 yılında Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Sakarya milletvekili Hasan Ali Çelik, Recep Yıldırım, Sakarya valisi Hüseyin Atak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, AKP İl Başkanı Yusuf Alemdar, Merkez İlçe Başkanı Ali İhsan Yavuz ’un katılımı ile Adapazarı Belediyesi’ne ait halkın malı olan 25 bin metrekare arazi üzerine Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’nin 5’inci büyük proje olarak takdim ettiği ve adına SANGARİUS denilen binanın temeli atıldı. Bu binanın Mart 2009’da bitirilmesi öngörülmüştü. Ancak, geçen zaman içersinde bir türlü tamamlanmayan proje şu anda sular altında kalmış ve büyük bir bataklığa dönüşmüştür" ifadelerini kullandı.

Akbay; "Burada Belediye ve dolayısıyla halk çok büyük zarara uğratılmıştır. Bu zararı bu yeri peşkeş çekenler ödemek zorundadır. Serdivan Belediye Başkanı Sayın Yusuf Alemdar temel atma töreni sırasında AK Parti il Başkanı idi. Şimdi kendi ilçesindeki Sangarius Projesine neden çözüm üretmiyor? Yerel seçimler yaklaştıkça AKP’li Belediye Başkanları kendi bütçelerini aşan oranda paraları çarçur ediyorlar. Bunun en çarpıcı örneği Sangarıus Projesi’dir” dedi.