Gerçekleştirilen programa AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Zafer Poyraz ve Ayhan Kardan, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, Serdivan Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Bayraktar ve çok sayıda muhtar katıldı.
 
“Her geçen gün büyüyoruz”
Düzenlenen program için Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Serdivan Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Bayraktar, “İlçemiz her geçen gün yeni yatırımların gelmesi ve nüfusun artması neticesinde daha çok büyüyor. Mahallelerimizde de bundan dolayı yeni ihtiyaçlar ortaya çıkabiliyor. Bu program ihtiyaçlarımızı sizlere aktarmak için önemli bir program. İhtiyaçlarımızın çözümsüz kalmayacağına inancımız tam” diye konuştu.


 
“Son 10 gün”
Muhtarlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Bizler yerel yöneticiler olarak beş yıllığına planlama yapıyoruz. Seçimlere göre yön belirlemiyoruz. Tüm çalışmalarımız bir plan dâhilinde ilerliyor. Her şeyin aynı anda olmak gibi bir durumu olamaz. Son 10 güne girmiş durumdayız. Çalışmalarımıza referanduma kadar hız kesmeden devam etmeliyiz. Bu gayretlerimizin karşılığını istikrarlı, güçlü ve yarınlarını güvence altına almış bir Türkiye olarak alacağız. Rabbim emeklerimizi karşılığını en güzel şekilde versin inşallah” ifadelerini kullandı.
 
“Ulaşım yatırımları”
Serdivan’ın örnek yapılaşmasıyla her geçen gün gelişen ve değeri artan bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Üniversitenin de bölgede olması ilçemize ayrı bir canlılık katıyor ve nüfusu her geçen artıyor. Bizlerde üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Son yıllarda özellikle ulaşım alanında önemli işlere imza attık. Üniversite trafiğini rahatlatan ve ulaşımı daha güvenli hale getiren Medeniyet Bulvarı’nı hizmete aldık. İsmini halkımızın oylarıyla belirleyerek sosyal belediyecilik anlayışımızı da ortaya koyduk. Kafelerin yoğunlukta olduğu Bağlar Caddesi’ni baştan aşağıya yenileyerek modern bir görünüme kavuşturduk. Üniversite yolu üzerinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla o bölgedeki trafikte de bir rahatlama sağladık. Asaflt çalışmalarımız da program dahilinde devam ediyor. Serdivan’ın uzak mahallelerine de hizmet sunmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.


 
“Serdivan’ın altyapı geleceğine Büyükşehir garantisi”
Başkan Toçoğlu, “Bildiğiniz üzere daha önce hayata geçirdiğimiz içmesuyu projesiyle ilçemizin yüksek kesimlerinde yer alan 12 mahallemizi sağlıklı ve bol içmesuyu ile buluşturmuştuk. Ayrıca 10 kilometrelik yağmursuyu hattı ile de ilçemizin yağmursuyu ağını önemli ölçüde genişletmiştik. Kısa bir süre önce de Serdivan için dev bir projeyi hayata geçirdik. İlçemize 35 milyon liralık yatırım yaparak 300 kilometrelik yeni içmesuyu ağı inşa ediyoruz. Proje kapsamında ilçemizin tüm içmesuyu altyapısını yeniliyoruz. Hattın belli noktalarına 30 adet basınç odası koyuyoruz. Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu ileri teknoloji ile arıtarak tam kontrollü bir şekilde vatandaşlarımızın musluklarına ulaştıracağız. Yine proje kapsamında ilçemiz için 13 kilometre yağmursuyu hattı inşa ediyoruz. İlçemizin altyapı geleceğini garanti altına almak amacıyla gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.


 
“Milletimiz ferasetlidir”
AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “1982’de askerler tarafından dizayn edilen bu sistem artık yürümüyor. Bunun değişmesi lazım. Ya ileri doğru gideceğiz ya da gerileyeceğiz. Halkımız Cumhurbaşkanı seçme yetkisini eline almış. Gidip bu yetkiyi sizden alalım diyemeyiz. Bizde cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık makamını birleştirerek, seçim yetkisini milletimize veriyoruz. Milletimiz ferasetlidir. Kötü birisini seçmez. Olurda seçerse onunda garantisi var. Meclisin seçim kararı alma yetkisi var. Anayasa Mahkemesi de olduğu yerde duruyor. Hem cumhurbaşkanını hem meclisi denetlemeye devam edecek. Cumhurbaşkanını frenleyecek daha birçok önlem bulunuyor. Son 10 güne girdik. Hala kararsız insanlarımız var. Bölgelerimizde daha çok çalışarak bu kararsızları evet tarafına çekmemiz gerekiyor” diye konuştu.
 

“İrade milletimizin eline geçiyor”
AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte muhtarlarla bir araya geliyoruz. 7 Haziran sürecinde de bir araya gelmiştik. Taleplerde ciddi oranda bir azalma var. Serdivan çok güzel bir ilçemiz. Serdivan’ın bu güzelliğinin sandığa yansıması lazım. Darbecilerin yazdığı milleti kıskaç altına alan anayasayı artık askerler değil, millet belirlemiş olacak. Parlamenter sistemle yaşanan sıkıntılar ortada. Şimdi ip tamamen milletimizin eline geçiyor. Yani irade milletimizin elinde olacak” dedi.