SASTO 31. Meslek Komitesi üyeleri, aylık olağan toplantısında, cep telefonlarının artık insanlar arası iletişimin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirterek, eskiden lüks olarak sayılan cep telefonlarının artık zaruri bir ihtiyaç olarak alındığına dikkat çekti.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO 31. Meslek Komitesi Başkanı Cemil Kaya; “Ülkemizde uygulanan cep telefonlarına kredi kartına taksit kısıtlaması kuralı hem yeni telefon almak isteyen vatandaşlarımıza, hem de telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren firmalarımıza zorluk yaşatmaktadır. Taksit sınırlaması nedeniyle vatandaşlarımız istediği özelliklerde cep telefonlarını almakta zorluk çekiyorlar. Bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz" derken, Komite Üyesi Behlül Bayrak ise; “Cep telefonları artık evimizdeki beyaz eşyalardan farklı olarak düşünülmemeli ve bir lüks harcama olarak görülmemeli. Beyaz eşya, altın ve mücevherat sektöründe uygulanan kredi kartına taksit uygulamasının, birçok ihtiyacımızı hallettiğimiz cep telefonlarımızın satışlarında uygulanmasını talep ediyoruz. Artık iletişim için temel bir ihtiyaç haline gelen ve her işimize yarayan cep telefonlarında kredi kartına taksit uygulaması getirilmelidir" diye konuştu.

SATSO 31. Meslek Komitesi Üyesi Necmettin Kırık ise; “Günümüzde cep telefonları özellik ve donanım bakımından ileri düzeyde teknolojik araçlar olarak kullanılmakta. İnsanlar artık alışveriş, bankacılık ve daha birçok işlevi cep telefonları sayesinde kolaylıkla gerçekleştiriyor ki bu da cep telefonlarını vazgeçilmez bir konuma getiriyor" ifadelerini kullandı. 

Son olarak Komite tarafından; "Ortalama her üç yılda bir insanlar artık cep telefonlarını değiştiriyor ve bu sektör sürekli işleyen bir sektör durumuna geldi. Cep telefonlarında kredi kartına taksit sınırlamasının kaldırılması veya taksit sayısının artırılması ekonomiye ve esnafımızın rahat bir nefes almasına olanak sağlayacaktır" denildi.