Toplantıya 31. Meslek Komitesinden Meclis Başkan Yardımcısı Necmettin Kırık, Meclis Üyesi Behlül Bayrak, Komite Başkan Yardımcısı İmdat Delican, Komite Üyeleri; Enes Sevindik, Serdar Gürkan Uslu ve sektör temsilcileri iştirak etti.

“Yumruk gibi olmalıyız”

Meslek Komite Üyesi Behlül Bayrak, birliktelik vurgusuyla açıklamalarda bulundu. Bayrak konuşmasında, “Yaşanan elim olay neticesinde vefat haberinin olmaması bizler için büyük bir şans. Mesleki anlamda her zaman sorunlar olabilir. Ancak bizler birbirimizin hatalarını hoş görerek her zaman sırt sırta olmalıyız. Komite olarak meslektaşlarımız ile her zaman mutlu günlerde de acılı günlerde de birlikte olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Her meslekte olduğu gibi bizler arasında da mesleki rekabet tabi ki olacak. Ancak kötü bir olay olduğunda da yumruk gibi olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz. Bu olayda Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, SATSO Başkanımız, Milletvekillerimiz ve aklınıza gelebilecek her mevkide insan destek oldu. Bizlerin de yapmış olduğu gibi bu tür olaylarda meslek örgütleri olayı en başta sahiplenmeli ve destek vermelidir. Bizler birlikte el ele vererek her şeyin üstesinden gelebiliriz. Yeter ki dik duralım ve birbirimizden kopmayalım” dedi.

Üzücü olayın yaşandığı GSM operatörü sahibi ise, “Meslektaşlarımızla güçlü bir birliktelik var. Bu da bizi çok mutlu etti” diyerek, yaşanan olayın üzüntüsü içinde olduklarını ve destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Toplantıda söz alan diğer komite üyeleri, yaralanan çalışanlar için destek mesajlarını vurguladılar.