Başkan Kösemusul yaptığı açıklamada ayrıca şunları dile getirdi: “Bu zafer; Türk milletini yok etmeye çalışanlara karşı milletimizin ebedi bekasının en önemli göstergesidir. Büyük Taarruz ile tarihi bir mücadele veren ecdadımız bize şanlı bir tarih ve bağımsız bir ülke bırakmışlardır. Bıraktıkları büyük mirasa sahip çıkarak, ondan ilham almaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, ekonomik yapısıyla, siyasi istikrarıyla ve asırlara uzanan devlet geleneğiyle çok güçlü bir devlettir. Bu millet zorluklar karşısında dik durmayı her zaman bilmiştir.

Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve hürriyet aşkı, dün olduğu gibi bugün de Mehmetçiğimizin kahramanlık ve cesaretinde vücut bulacaktır. Şimdi bize düşen ekonomik anlamda ülke olarak dik durmaktır. Bu yolda emek sarfetmeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle, 30 Ağustos Zafer Bayramında başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları vatan yapan, vatanı ve bayrağı uğruna seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazileri şükranla anıyorum. Halkımızın ve üyelerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum”