Karasu'da İlçe Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığında İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı düzenlendi. Toplantının gündeminde koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla üç apartmanın karantinaya alınması görüşüldü.

Toplantıda; Yalı Mahallesi İstanbul Caddesi Parlak Apartmanı'nda bulunan binada hane karantinası, Aziziye Mahallesi Hastane Caddesi adresinde bulunan bina 5 gün süreyle hane karantinasına ve İncilli Mahallesi 623. Sokak adresinde bulunan bir binada ise 4 gün süre ile hane karantinası uygulanması kararı alındı. Alınan kararlara göre apartmanlarda ikamet eden toplamda 20 kişinin karantinaya alındığı öğrenildi.

Alınan karar ile ilgili uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.