4 Ocak’ta başlayan muayene ve ayar işlemlerinin 29 Şubat’ta Büyükşehir Belediyesi Ölçüler ve Ayarlar Memurluğuna teslim edileceğini açıklayan Başkan Akdardağan, “3516 sayılı Ölçü Ayar Kanunu’na göre Sakarya Büyükşehir Belediyesi il sınırları içerisinde ticaret amacıyla kullanılan ve mevcut bulunan her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene, ayar ve damgalarının yapılabilmesi için bildirim verme süresi 29 Şubat 2016 Pazartesi günü dolacaktır” dedi.

Başkan Akdardağan, “Damgalanması gereken ölçü ve tartı aletleri; Basküller, kantarlar, asma ve masa terazileri, ibreli teraziler, litreler, metreler, pirinç ve döküm tartılar, elektronik terzi ve basküllerdir. Esnaflarımızın 20913 tarihli ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin yapılabilmesi için odamıza gelerek form doldurmaları, yada bulundukları Sakarya Büyükşehir Belediye Belediyesi Ölçüler ve Ayarlar Memurluğuna ölçü tartı aletleri beyannamelerini vermeleri gerekmektedir” diye konuştu.

29 Şubat tarihinde sonra işlemlerin yapılmayacak olması nedeniyle esnafın cezalı duruma düşmemesi gerektiğini hatırlatan Akdardağan, “Esnafımızın cezalı duruma düşmemeleri için tüm ölçü ve tartı aletleri için belirtilen tarihin mesai bitimine kadar bildirim formlarını doldurmaları gerekiyor.  Üyelerimizin form doldurma işlemlerini takip edeceğiz ve doldurulan bu formları toplu halde Sakarya Belediyesine ileteceğiz. Üyelerimiz odamıza gelirken mutlaka ölçü tartı aletlerinin markası, çekeri ve işyeri kaşesini getirmeleri gerekmektedir” dedi.