Ev sahipliğini 29. Meslek Komitesi’nden Meclis üyesi Yusuf Murat Emir, Meclis Üyesi Ebru Kırtaş ve Komite Başkan Yardımcısı Merve Hilal Coşar’ın yaptığı toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Müftü Yardımcısı Nejdet Arman, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Arslan ve Burhan Akçam ile çok sayıda sektör temsilcisi iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Meclis Üyesi Yusuf Murat Emir, komite çalışmaları hakkında bilgi vererek eğitim sektöründeki mevcut durum ve yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Emir konuşmasında, ‘’SATSO 29. Meslek Komitesi olarak eğitimin her alanında bir ihtiyaç var ve bunun farkındalığı ile hareket ediyoruz’’ dedi ve sektörel sorunların çözümü adına gayret ettiklerini ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu da il müdürlüğü himayesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, “ASP İl Müdürlüğü olarak çocuk, yaşlı, engelli, kadın, şehit yakınları ve gaziler kısacası ihtiyaç duyan her kesimin yanında olmaya gayret ediyoruz. Biz, devletin şefkatli eliyiz” dedi.

Işıksu, il müdürlüğü çerçevesinde yürütülen projelere de değinerek kimsesiz çocuklara yönelik koruyucu aile projesi hakkında bilgi verdi. Sakarya’da toplam 72 koruyucu aile ile eşleştirme yapıldığını belirten Mutlu Işıksu, “Bu çocuklara her türlü maddi imkan veriliyor ama bir aile ortamını verebilmek için koruyucu ailelere ihtiyaç var. Bu konuda SATSO’nun işbirliği ve desteğini de bekleriz” şeklinde konuştu.

Sakarya’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün sorumluluğunda, engelli merkezinde 100 engelli, huzurevinde 54 yaşlı ve çocuk bakımevlerinde toplam 135 çocuk olduğunu belirterek Kadın konuk evinin mevcut olduğunu kaydeden Işıksu, ‘’Kadına şiddet önleme ve izleme merkezi’’  açıldığının bilgisini de vererek bu konuda bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise Sakarya’da 299 özel öğretim kurumu bulunduğunu kaydetti. Töre, “Bunlardan 83’ü özel okul, 36’sı sürücü kursu, 16’sı rehabilitasyon merkezi ve özel yurtlarımız da var. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak örgünde 180 bin, yaygınla birlikte 250 bin öğrenci, 10 bin 500 öğretmen ile kocaman bir aileyiz. Mükemmel yaptığımız işler olduğu gibi eksikleri gözden kaçan noktaları da telafi ederek takip ederek en iyi şekilde hizmet vermeye gayret ediyoruz” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Nejdet Arman ise, “Ana hedefimiz insanların huzuru ve mutluluğudur. İl Müftülüğü olarak çeşitli alanlarda çeşitli çalışmalarımız var. Peygamber Efendimiz ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır’ diyor. İnsanlara faydalı nesiller yetiştirmek için gayret etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Çoğunluğu, özel okul, rehabilitasyon merkezi, sürücü kursu yetkililerinin katıldığı toplantıda üyeler kürsüye gelerek sektörel sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. Eğitim alanının büyük özveri gerektiren önemli bir sektör olduğunu ve bunun özel iştirak olarak gerçekleşiyor olmasının daha fazla sorumluluğu olduğunu dile getirdiler.

Toplantı değerlendirmelerin ardından sona erdi.