Gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin içmesuyu ve altyapı yatırımları ile ilgili bir sunum yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Önümüzdeki 5 yıllık süreç için hazırladığımız içmesuyu ve altyapı yatırımlarımızla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’ye gerekli bilgileri verdik. Sayın Bakanımızdan destek sözü aldık” diye konuştu.

“Altyapıda sorun kalmayacak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce’ye çok teşekkür ediyoruz. Gelecek dönem için hazırladığımız altyapı ve içmesuyu ile ilgili projelerimizi Sayın Bakanımıza sunduk. Şehrimizin gelecek nüfus projeksiyonuna göre hazırladığımız projelerle inşallah içmesuyu ve altyapı noktasında hiçbir sorunumuz kalmayacak. Sakarya, tüm ilçeleriyle, sağlam altyapıya kavuşmuş, tüm çeşmelerinden kaliteli içmesuyu akan bir şehir olacak” ifadelerini kullandı.

“Kaliteli içmesuyu sağlam altyapı”

Bakan Güllüce ile bilgileri paylaşılan projelerin yaklaşık maliyetinin 250 Milyon TL olduğunu da açıklamalarına ekleyen Başkan Toçoğlu, “Altyapı ve içmesuyu yatırımlarına verdiğimiz önemi her fırsatta ifade ettik. Bu kapsamda da inşallah tüm şehre sağlam altyapı, tüm vatandaşlarımıza kaliteli içmesuyu ulaştırma hedefi doğrultusunda gelecek dönemde çok önemli projeleri hayata geçireceğiz. Hükümetimiz ve yerel yönetimler arasındaki işbirliği her geçen gün daha da güçleniyor. İnşallah bu birliktelikle şehrimiz için çok büyük öneme sahip, yaklaşık 250 Milyon TL değerindeki projelerimizi de hayata geçireceğiz. Sayın Bakanımızla gerekli görüşmeleri yaptık” dedi.

“Şehrimiz için hayırlı olsun”

Bakan Güllüce ile gerçekleştirilen toplantının Sakarya için hayırlara vesile olmasını temenni eden AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise, “Sayın Bakanımıza, Sakarya’mız için çok büyük öneme sahip projelerimizin bilgisini verdik. Kanalizasyon ve içmesuyu hatları, atıksu arıtma tesisleri ve yeni içmesuyu kaynağı oluşturma hedefiyle hazırlanan projelerimizi tanıttık. Sayın Bakanımız da bu projelerin Sakarya için önemli olduğunu ve gerekli desteğin verileceğini ifade etti. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirilecek bu çalışmalarla tüm şehrimizin içmesuyu ve altyapı geleceği garanti altına alınmış olacak” diye konuştu.

“Sakarya gelişimini sürdürecek”

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Türkiye’miz her alanda gelişimini hızla devam ettirirken buna bağlı olarak yerel yönetimlerimiz de sürekli kendilerini yeniliyor, bu gelişime ayak uydurmaya çalışıyor. Bu kapsamda Sakarya Büyükşehir Belediyemizin gelecek odaklı hazırladığı projelerden büyük memnuniyet duyduk. Her fırsatta Türkiye’nin tabiata zarar vermeden kalkındığını, sürdürülebilir kalkınmayı en iyi şekilde uyguladığımızı ifade ediyoruz. İnşallah Sakarya’mızda, Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı çalışmalarla doğayı koruyarak, vatandaşlara birincil hizmetlerini sunarak gelişimini sürdürecek” dedi.

“Destek vermeye hazırız”

Hazırlanan projelere gerekli desteği vermeye hazır olduklarını da ifade eden Güllüce, “Altyapı ve içmesuyu yatırımlarının şehirciliğin en önemli adımları olduğunu biliyoruz. Yerel yönetimlere emanet edilen şehirlerimizin geleceğe taşınması, şehirlerimizin sahip olduğu doğal güzelliklerinin korunması için altyapı yatırımlarına gerekli önemi veriyoruz. Bu kapsamda Sakarya Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı projelere de gerekli desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’in yeni projeleri

Sakarya heyeti tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye sunulan projeler arasında; Karasu, Kocaali, Arifiye, Sapanca, Erenler, Serdivan, Akyazı ve Geyve ilçeleri için hazırlanan içmesuyu şebeke inşaatları, Akyazı, Ferizli, Söğütlü ve Evrenköy için hazırlanan kanalizasyon şebeke inşaatları, atık su arıtma tesisleri, atıksu arıtma tesisleri koku giderim ve gri su kullanım çalışmaları ile Kocaali-Karasu bölgesinin içmesuyu ve sulama ihtiyacını karşılayacak Çamdağ Baraj projesi de yer alıyor.